Bazen başınızı alıp bir yerlere gitmek istersiniz her şeyi unutup sadece kendiniz ile baş başa kalmak sadece dalgaların sesini, rüzgarın uğultusunu, sizlerle konuşmak istercesine ötüşen kuş seslerini duyarsınız işte tam da olmak istediğim yer şuan İzmir Seferihisar'ın SIĞACIK beldesi… Mandalina ağaçlarının çiçek kokularının etrafa yayıldığı buranın Mandalinasının oldukça meşhur olduğunu Tüm dünyaya tanıtımını yapmak amaçlı her Kasım ayı mandalina festivalinin düzenlendiğini öğrendiğim gün tanıştım mandalina kokulu Sığacık'la… ardından birbirinden güzel tarihi taş evlerinin bulunduğu Ege'ye adını duyuran her Pazar günü kurulan Pazar tezgahlarında yöresel ürünlerin satıldığı butik sokakların da keşfe çıktım, Kale surları kalıntılarını izleyerek keyifle ilerledim (Kale surları demişken kısa bir bilgi eklemesi yapmak isterim; Sığacık Kalesi 1521-1522 yıllarında Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile yapılmış deniz üssü olarak kullanılmıştır) ve kendimi taze balıklarıyla meşhur şık balık restoranlarının bulunduğu Teos yat limanında buldum(Teos ismi bir zamanlar burada bulunan Teos antik kentten gelmektedir)

Öğrendim ki meğerse burası sevgili şarap Tanrısı DİONYSOS'un Kentiymiş, kentin sakinliği şarabın verdiği dinginliği ifade edermiş ve dahası gel de buranın tarihinden bahsetme :)

12 İyon kentlerinden biri olan ve Tarihi MÖ 1.000'li yıllara dayanan Sığacık gerçekten de Egenin en güzel hatta Türkiye'nin ilk Sakin Şehir unvanını alan şirin bir balıkçı kasabasıdır. Bir zamanlar 1522'de bölgenin sığınacak liman olarak kullanılması sebebiyle bölgenin ismi SIĞACIK olarak isimlendirilmiştir. Sığacık demişken Teos antik kenti hakkında birkaç bir şey yazalım değil mi? Teos antik kentinin ilk olarak Giritliler kurulduğu daha sonra ise İyonya'lıların yaşadığı yer olarak bilinmektedir. aynı zamanda kentin şarap Tanrısı DİONYSOS 'a adanarak kurulduğu da bir gerçektir ki Teos antik kentinde DİONYSOS'a adanarak yapılmış Anadolu'daki en büyük DİONYSOS Tapınağının bulunması ise buna bir kanıttır.

Bu antik kentin diğer değerli özelliklerinden biri ise; O dönemde kimilerine göre huzursuzluk yarattığı için yaşadığı şehirlerden kovulan sanatçılara kucak açmış olmasıdır ve antik çağın en önemli filozoflarının sanatçılarının kenti olmuş olmuştur.böylece tarihte ilk kez Sanatçılar Birliği'nin kurulduğu bir kent olup Sanatçıların kenti olarak bilinmektedir.

Sevgili Sığacık için söyleyebileceklerim elbette bu kadarıyla sınırlı değil daha fazlası için sizleri Turlarıma bekliyorum o zaman ne diyoruz oku, hisset,YAŞA! ALOHA :)