Bornova Yeşilovaspor'a 3-1 yenildiği karşılaşmada yedekte oturan Aydın Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Berkay Günay, maçta görev yapan gazeteci Ramazan Aydemir'i tehdit ve hakaret ederek ağıza alınmayacak küfürler savurdu. Yaşanan bu olayı sosyal medya hesabına taşıyan Gazeteci Aydemir'e sahip çıkan spor camiası, Günay'a tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ: Aydın Büyükşehir Belediyespor'un geçtiğimiz hafta Yatağanspor'u deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşmada Teknik Direktör Tevfik Ata Tekin'in kadroda yaptığı revizyonu, Efeler Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Aydemir gazetesine taşımıştı. Geçtiğimiz hafta kadrodaki ilk 11 değişikliğinde formayı Hasan Gündem'e kaptıran Günay, Teknik Direktör Tekin'in galip gelen ilk 11 kadrosunu bozmaması ile Bornova Yeşilovaspor maçında da yedekte kaldı. Yedekte kalmasına öfkelenen Günay, 3-1 yenildikleri maçın son dakikalarında soyunma odasına sinirli bir şekilde koşarak giderken, Tekin'in revizyonunu gazetesinde kaleme alan ve maçta görev yapan Gazeteci Ramazan Aydemir'e yapmış olduğu haberden dolayı tehdit ve hararetler ederek ağıza alınmayacak küfürler savurdu. Yaşanan olayı sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Aydemir'e kulüp temsilcileri ve futbolseverlerden destek mesajları gelirken, yaşanan olaya da tepki gösterdiler.

'BAŞIMA GELECEK HERHANGİ BİR OLAYDAN BERKAY GÜNAY SORUMLUDUR'

Sosyal medya hesabından 'Maçın son dakikalarında büyük terbiyesizlik' başlığı ile paylaşım yaparak takipçilerini bilgilendiren Aydemir'in paylaşımda şu ifadeler de yer aldı:

'Aydın Büyükşehir Belediyespor'da geçtiğimiz hafta kadroda yapılan revizyon sonrası Berkay Günay'ı yedekte oturtan Teknik Direktör Tevfik Ata Tekin'in bu revizyonunu haberime taşımıştım.Bornova Yeşilovaspor maçında da yedekte kalan Günay maçın son dakikalarına soyunma odasına koşarak giderken şahsıma küfür ederek tehdit etmesini hiç bir şekilde yakıştırmıyorum. Yaşadığım bu çirkin olayı esefle kınıyor, yönetim kurulunun bu konuya el atacağına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte başıma gelecek herhangi bir olaydan da Berkay Günay ve yakınları sorumlu olduğunu bilmelerini isterim. Saygılarımla…'

GÜNAY'DAN ATATÜRK'ÜN SÖZÜNE YAKIŞMAYACAK HAREKET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözüne istinaden bir sporcuya yakışamayan kelimelerle Gazeteci Aydemir'e sözlü saldırıda bulunan ve tehdit eden Günay ile ilgili kulüp yöneticilerinin cevapsız kalmaması bekleniyor. Öte yandan, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun belediye bünyesindeki kulübün yöneticilerine görevini yapan gazeteciye sözlü saldırıda bulunan ve tehdit eden Günay için gerekenin yapılması konusunda talimat vereceği öğrenildi.

Buharkent Futbol Sahası’nda bakım onarım çalışmaları tamamlandı Buharkent Futbol Sahası’nda bakım onarım çalışmaları tamamlandı

CEMİYET BAŞKANLARI DA AÇIKLAMA YAPACAK

Gazeteci Aydemir'in 2013'ten bu yana üyesi olduğu Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nden Cemiyet Başkanı Cem Ulucan ile 2016'dan bu yana üyesi olduğu Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden Cemiyet Başkanı Semra Şener'in de yaşanan olay hakkında yarın basın açıklaması yapacağı bildirildi.