Bu hafta ki yazımda aslında ismen her birinizin az çok hakkında bilgi sahibi olduğu Hz İsa'nın Annesi Meryem'den bahsedeceğim… Ama merak etmeyin çok uzun ve detaylı olan bu konuyu ben size kısaca anlatacağım :)

Meryem; İsrail doğumlu, Hristiyanlık ve İslam dinine göre önemli Kutsal kişilerden birisidir aynı zamanda Hz İsa'nın Annesidir. Ana ve Bakire Meryem olarak bilinir. Mesleği Marangoz olan Yusuf ile nişanlanmıştır. Yusuf ile Nişanlıyken Vahiy Meleği Cebrail Meryem'e görünmüş ve ona İsa Peygamberi doğuracağını müjdelemiştir fakat Meryem bakire olduğu için bu müjdeye inanmakta zorluk çekmiştir.

Hz İsa Romalılar tarafından Kudüs'te çarmıha gerildiğinde 33 yaşında olduğu tahmin edilmektedir.İsa Çarmıha gerildiğinde Annesi Meryem'i en çok sevdiği güvendiği Havarisi Yuhanna'ya teslim etmiştir.İsa'nın çarmıha gerilmesinin ardından Yuhanna Meryem'i almış 3 Yıl Kudüs'te 3 yıl Beytanya'da 9 yıl ise Efes'te birlikte yaşamışlardır. fakat O dönemde Efes'te yaşamakta olan Yahudilerin Meryem'e zarar vermesinden korktuğu için Meryem'i Efes yakınında bulunan Bülbül Dağına şuan ki Meryem Ana evinin bulunduğu yere yerleştirmiş ve hep onu kontrole gitmiştir.

Bugün ki Bülbül dağında bulunan Meryem Ana evinin çok enteresan bir keşfi,hikayesi vardır.ilk duyduğumda beni çok büyülemişti sizlere bu hikayeden bahsetmek istiyorum.Meryem'in yaşadığı evin yerini hayatı boyunca buraya hiç gelmemiş bir kadın işaret etmiştir, Anna Katharina Emmerick. Anna 1774 yılı Almanya doğumlu Çiftçilikle uğraşan dindar bir Ailenin 9 çocuğundan birisidir. Anna bir gün hastalanır ve İsa'nın hayatına dair özel görüler gördüğünü iddia eder aynı zamanda vüducunda İsa'nın Haç yaraları dediğimiz Stigmata izleri çıkmaya başlamıştır. gördüğü bu özel görüleri herkese anlatmaya başlamış ve bu durum yayılmıştır bunu duyan Clements Brentano(şair) Anna'nın Gördüğü her şeyi dinleyerek not almaya başlamıştır. Yazar; Anna'nın ölümünün ardından bu anlatıları Kitaba çevirmiştir.Bir gün Kitap İzmir de bir Rahibenin eline geçmiştir ve kitapta tüm detaylarıyla anlatılan yerin Efes yakınlarında bulunan Bülbül Dağı olduğu belirtilmektedir,Rahibe bir gurup kafile ile 1891'de bu yeri bulmaya keşfe çıkmıştır ve kitapta bahsedildiği gibi kalıntıları bulunan bir eve rastlamışlardır. Daha sonra gerekli araştırmalar yapılır ve burasının Meryem'in evi olduğu kanısı netleşir. Böylece bu kutsal mekanın ünü tüm dünya da hızla yayılmaya başlar bunun üzerine burası Vatikan tarafından ''Haç yeri'' ilan edilir böylece ilk kutsal ayin ve ziyaret 1896' da gerçekleştirilir. Şuan Dünyanın her tarafın dan gelen Hristiyanlar Haç görevini yerine getirmek amaçlı Meryem Ana evini ziyaret etmektedir bunun yanı sıra Müslümanlar da bu kutsal evi ziyaret ederek dua etmektedirler.

Bugün Meryem Ana'nın evinin bulunduğu yer inanılmaz huzur veren ormanlık alan içerisinde bolca oksijen içeren bir atmosferse sahip kutsal bir yerdir. eğer ziyaret etmediyseniz! Ziyaret etmeniz dileğiyle…