Sağlıklı beslenmek ; kısa bir sürede ağırlık kaybetmek, ağırlık kazanmak ya da sadece değişiklik olsun diye yapılan bir durum değildir. Sağlıklı beslenmek ; bireyin hayatının her anında ve her bulunduğu ortamda devam ettirebildiği bir yaşam tarzıdır. Birey eğer bunu gerçekleştirebiliyorsa sağlıklı, yeterli ve dengeli besleniyordur.

Hepimiz biliyoruz ki günümüzün ortalama 8-10 saatini iş yerlerimizde geçiyoruz. Kimimiz hafif işler yapıp masa başında çalışıyoruz, kimimiz ağır işler yapıp belli iş makinalarını yönetiyoruz. İş hayatımızda eğer ihtiyacımız olan besin öğelerini alamazsak bunun doğurabileceği sonuçlar çok ciddidir. Mesela ne olabilir ?

  • Sabah kahvaltı yapmadan güne başlarsanız işbaşı yaptığınızda aslında bedeniniz uyandığınızı hissetmiyor olacak. Ağzınıza attığınız ilk besinle çalışmaya başlayan bedeninizin, uyandığınızdan haberi bile olmayacak. Bu durum çalışanlar için konsantrasyon problemi ve iş kazalarına sebebiyet veren en önemli sebeptir.
  • Öğle yemeğinde yeterli ve dengeli bir öğün tüketilmediğinde örneğin ; karbonhidrat ağırlıklı bir menü tüketildiğinde yemekten sonra kan şekeriniz hızlı bir şekilde yükselecek ve hızlı bir şekilde düşecek , devamında da dikkat dağınıklığı eşlik edecek. Bu durum da iş kazalarına en çok sebep olan durumlardan biridir.
  • Çalışan kişinin beslenme bilgisinin az olup, nasıl beslenmesi gerektiğini bilmemesi bireyin hastalıklara yakalanma riskini arttırır. Her türlü geçici ya da kalıcı hastalığa sağlıksız beslenmek büyük olanak sağlayabilir. Bu durum da iş yerinin sağlık giderlerinin artmasına, çalışanların hastalık sebebiyle işlerine devam etmekte güçlük çekmesine sebep olabilir ve bu büyük bir kayıptır.

Bir şirket kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti almaya başladığında ;

  • Menü planlaması doğru yapıldığı taktirde yemek artıkları azalır ve mutfak maliyeti açısından azalma görülür,
  • Sağlıklı beslenmeyle birlikte çalışanların verimliliği yükselir,
  • Çeşitli hastalıklara bağlı izin alma oranı azalır.

Daha bir çok kurumsal beslenme danışmanlığının olumlu yönü vardır ve bir şirket için mantıklı bir yatırımdır. Siz de böyle bir hizmeti şirketinizde vermek istiyorsanız diyetisyene başvurabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.