Devlet ve milleti şaha kaldıracak dünyada söz sahibi yapacak T.C. nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muaasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olanlar devletimizin kurumlarıdır.

Şimdi öncelikle şunu belirteyim ki halkımız devlet ve millete temsil edeceğini inandığı parti veya partilere oy vererek işbaşına getirecek eğer ülke ve halk hak ettiği gibi yönetilmiyor ise ilk seçimde değiştirecek.

Halkımızın seçtiği hükümet devletimizi oluşturan kurumlara öyle bir kanun ve yetkilerle donatacak ki her kurumda çalışanlar gece gündüz devlet ve milletine görevi ve yetkisi çerçevesinde hizmet edecek yani öncelikle her kurum en üstten tabana kadar alanında uzman ahlaklı, karakterli ve kendi kararlarını kendi verebilecek kadar donanımlı ve yetkili olacaklar yani demem o ki kurumlar iktidarın değil devlet adına milletin hizmetinde olacak ve her yıl kendi plan ve hedeflerinde yaptığı veya yapamadıklarını sorgulayacak gerek duyulan eksiler düzenlenerek bir sonraki yıl verimliliğini daha da artıracak.

Kurumlar Ankara'dan şöyle yap, böyle yap denilerek değil her kurum kendi alanında hür ve özgür görevlerini yapacaklar. Yani hiç bir kurum görevi içinde kimseye biat etmeyecek kaygı korku ve endişesi ' görevimi yapamazsam' üzerine kurulmalıdır.

Aslında bu dediklerimizi şu an iktidarda olan ak parti çözeceğini halka anlatarak gelmiş idi ama maalesef sonuç hiçte öyle değil artık hiç bir kurum alanında özgürce görev yapmayı bırak fikir bile beyan edemez duruma gelmiştir.

İşte başta bahsettiğim şekilde olabilmesi için öncelikle meclislerde görev yapan vekiller ve üyeler hür ve özgür iradesiyle görüş beyan edebilmeli ve kararlarında özgür olmalıdır yani bu teklif muhalafetten geldi diye parti kararıyla oy kullanmamalı elbette burada muhalefette bahsettiğim açıda olmalıdır.

Milletin kendini güvende hissetmesi olası zorluklarında kurumların yanında olduğunu hissetmesi elbette devletine bağlılığını artıracaktır.

Önümüzdeki yazılarda kurumlardan örnekler vererek doğru ve yanlış olanları yazacağım.

Mutlu günler dilerim.