Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Künkcü'ye çok sayıda oda başkanı ile yönetim kurullarının yanı sıra eski Birlik Başkanı Hulusi Akşit de destek verdi. Mevcut Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan'ın oda başkanlığını kaybettiğini hatırlatarak, birlik başkan adayı olmasını yanlış bulduğunu belirten Akşit, 'Benim de dileğim değişim' dedi.

Jandarma Akbük’te bilgilendirdi Jandarma Akbük’te bilgilendirdi

Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkcü, oda başkanlığına seçilmesinin ardından, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanlığı için kolları sıvadı. İl genelinde faaliyet gösteren 82 odayı defalarca ziyaret eden Künkcü, ziyaretlerde bir araya geldiği oda başkan ve yönetim kurullarına projelerini anlatıp, birlik başkan adaylığı için kendilerinden destek istedi. Aradığı desteği oda ziyaretlerinde bulan Künkcü, 15 Mayıs'ta yapılacak birlik genel kurulu öncesinde, başkan adaylığını resmen ilan etti.
MUTAFOĞLU'NU UNUTMADI
Adaylık açıklaması için Efeler ilçesi, Işıklı Mahallesi'ndeki bir kır düğün salonunda kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Künkcü'yü ailesi, oda başkan ve yönetim kurullarının yanı sıra eski Birlik Başkanı Hulusi Akşit de yalnız bırakmadı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Künkcü, sözlerine kısa süre önce hayatını kaybeden Söke Bakkallar Odası Başkanı Metin Mutafoğlu'nu anarak, başladı.

'HEDEFİMİZ ODA VE ÜYELERİNİ DÜŞÜNEN BİR BİRLİK OLMAK'
Esnaflık mesleğini, esnaf ve zanaatkarları daha iyi noktalara getirebilecek bir birlik inşa edebileceklerine inandıklarını ve Aydın'a daha iyi hizmet etmek istediklerini belirten Künkcü, birlik başkanlığına talip olduğunu söyledi. Oda başkan ve yönetim kurullarının kendilerini göreve layık görmeleri halinde, oda ve esnaflarını kalkındırmak üzere omuz omuza hizmet yolunda yürüyeceklerini dile getiren Başkan Künkcü, 'Görev sürecimizde öncelikli hedefimiz oda ve üyelerini düşünen bir birlik olmaktır' dedi. Birbirinden kıymetli oda başkan ve yönetim kurullarına sahip olduklarını, bu nedenle ekibini oluştururken çok zorlandığını ifade eden Künkcü, şunları kaydetti: 'Bütün başkanlarımız ile görev yapmak istiyoruz. Bu süreçte de hepsi ile görüşecek fikirlerine başvuracağız.'
'YERİNDE SAYIYOR'
Geçmiş dönemlerde görev yapan birlik başkanlarına hizmetleri için teşekkür eden Künkcü, mevcut Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan başkanlığındaki son iki dönemi de eleştirdi. Künkcü, 'Yaklaşık 8 yıldır birliğimiz maalesef yerinde sayıyor. Bu göreve talip olmamızın en büyük sebebi de budur. Yerinde sayan, başkan olduğunda kendisini düşünen değil, esnafını ve üyelerini düşünen bir birlik için başkanlığa adayım. Bu süreçte de haftaya gerçekleşecek seçimlerde takdir kıymetli başkanlarımız ve yönetim kurullarınındır' ifadelerini kullandı.

'DOĞRU BULMUYORUM'
Projelerinin bir bölümünden bahsetmesinin ardından Künkcü, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Çetindoğan'ın kızını birlikte, bir yakınını da kendi odasında işe aldığının hatırlatılmasına Künkcü, Çetindoğan'ın yaptığını doğru ve etik bulmadığını söyledi. Kendi dönemlerinde böyle bir davranışta bulunmayacaklarının altını çizen Künkcü, 'Ben 20 yıldır oda başkanlığı yapıyorum. Daha önce de başka kurumlarda başkanlık ve yöneticilik yaptım. Hiçbir kurumda, hiçbir akrabamı çalıştırmadım, çalıştırmam da' şeklinde konuştu.
'DURUMUMUZ ÇOK İYİ'
Oda başkan ve yönetimleri ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden Künkcü, 'Ben, bir önceki birlik genel kurulunda da başkan adayıydım. O döneme göre bize ilgi daha fazla. Bazı şeyler de artık görüldü. Dolayı ile durumumuz çok iyi. Çok şükür' dedi. Künkcü, mavi liste ile seçime gireceğini de sözlerine ekledi.

'DİLEĞİM DEĞİŞİM'
Birlik eski Başkanı Hulusi Akşit de, Birlik Başkanı Çetindoğan'ın kendisini adaylık toplantısına davet etmesi durumunda, toplantısına katılabileceğini söyledi. Çetindoğan'ın üyesi olduğu Aydın Berberler Odası'nda başkanlığı kaybettiğine işaret eden Akşit, kendisinin birlik başkan adayı olmasını yanlış bulduğunu bildirdi. Dileğinin değişim olduğunu dile getiren Akşit, 'Selahittin Bey, 12 yıl birlik başkan vekilliği yaptı, iki dönem de başkanlık yaptı. En büyük kaybı, oda başkanlığını kaybetmiştir. Ben oda başkanlığını kaybetmiş olsam, 'Allah'a ısmarladık' der giderim. Artık birlik başkanı olarak aday olmak yanlıştır. Benim de dileğim değişim' ifadelerini kullandı. Desteği için Akşit'e teşekkür eden AYESOB Başkan Adayı Künkcü'nün oda başkan ve yönetim kurulları ile birlikte fotoğraf çekilmesi ile toplantı sona erdi.