Televizyonun karşısına geçip film keyfi yapmak istediğimizde, kimileri Komedi kimileri macera (aksiyon) kimileri bilim kurgu filmleri arasından film seçip ruh durumumuza uygun yada vizyon tarihine göre film açıp izleriz. Benimse en çok tercih ettiğim fantastik tarzdaki filmlerdir. Genel de bu tür filmler ilgimi çeker. Tabi bunu ücretli bir platformdan yapıyorum. Değinmeden de geçmeyelim.

Mevzumuz tabii ki film veya sinema değil mevzumuz uzunca bir süredir ara verdiğim yazılara bir geri dönüş sağlamaktı.

Ama bunalım içindeyiz. Israrla mevzumuza dönelim. Dedim ya Fantastik Filmleri izlemeyi severim diye.

Açıkçası fantastik türdeki bir filmin senaryosu gibi bir durumla karşı karşıyayız. Yaklaşık 7 – 8 aydır. COVİD – 19 . CORONA VİRÜS. Bir çıktı tüm dünya karıştı, hayat durdu, dünya da yaşam yavaşladı. Yerini korkuya bıraktı. Biraz alıştık derken ülkemizin bu aşırı sıcağında, bu virüsün barınamayacağı bizi etkilemeyeceği söylendi, yazıldı, çizildi.

Ancak, maalesef öyle olmadı, bilinçlenmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Tüm ülkemizde yapılan çağrılara, alınan önlemlere rağmen birinci dalgayı henüz atlatamadık. Avrupa nın büyük çoğunluğu ilk dalgayı atlattı. Hala daha önlemlerine devam ediyorlar. Günlük test sayısı, hastalığa yakalanan sayısı düşüyor derken, Bayram dönemi ile taziye ve düğün nişan vs. kutlamaları, Corona Virüs ün bulaş seviyesini arttırarak, ilk başladığımız dönemin 6 – 7 kat üstüne çıkarttı.

Ne yazık ki hala maske takma duyurusu, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmama duyurularına rağmen, halkımız adam sendeci davranmaya devam ediyor.

MASKESİZ DOLAŞMAYIN!!!!!!!!!!!MASKENİZİ TAKIN!!!!!!!!!!!!!!!LÜTFEN ŞU VİRÜSTEN BİR AN ÖNCE KURTULALIM ARTIK…..

Gelelim İşin Kültür ve Sanat yönüne ;

Değerli Okurlar, Sanat özelinde Tiyatro Sanatı ne yazık ki bitti seviyelerinde, Devlet Tiyatroları sezonu açtı açmasına da, salonlara giden kişi sayısı o kadar az ki sezonun ne heyecanı kaldı. Ne de programlanabilecek durumu kaldı. Önümüzü göremiyoruz. Bir süre daha bu şekilde gideceğe benzer, Yazımın başında yazdığım gibi fantastik bir film izler gibiyiz. İzlemeyenler için önerim WALKİNG DEAD ve SALGIN dizileri buna bir örnek teşkil edebilir.

Uzunca bir süredir yazmadığım için bu yazımı sıcaktan dolayı bir çırpıda okunabilsin diye kısa tutuyorum.

2019 yılı sonlarında gazetemizde de haber olarak yayımlanan TÜRK TİYATROSU DIŞA AÇILIYOR ve AYDIN DAN ALMANYA YA KÖPRÜ başlıklı yazılarda bahsettiğim, Aydın dan bir yönetmen ve Tiyatro Eğitmeninin Almaya ya Eğitim vermeye gitmesi ve gözlemlerini sizlerle paylaşacağım. (Nacizane kendi gözlemlerim)

Kültür Sanat ağırlıklı diğer yazılarda görüşmek ümidiyle….

Sağlıkla Kalın…..