Kömürcüoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu, 2 bin 500 metrekare alana inşa edilen tesisin bin 500 ton kapasiteli olduğunu söyledi. 200 kişiye de istihdam sağlayacaklarını belirten Kömürcüoğlu, amaçlarının bölgede yetişen kaliteli ürünleri yurt için ve yurt dışında kaliteli pazarlar ile buluşturmak olduğunu ifade etti.

ÜRÜNLER EL DEĞMEDEN İŞLENECEK
Tesis inşa ederken hiçbir maliyetten kaçınmadıklarını vurgulayan Bircan Kömürcüoğlu, 'Bizim için kalite ve hijyenik ortam ön planda. Soğuk hava depomuzda ürünler el değmeden işlenecek ve paketlenecek. Temmuz ayında başladığımız inşaatımız, Allah'ın izni ile Kasım ayında bitmiş olacak. 2 bin 500 metrekare alana sahip soğuk hava depomuzun iki odasında eksi 18 derece hızlı soğutmamız ile yaş sebze ve meyve ile birlikte et ve et ürünlerini de depolayıp saklayabileceğiz. Ürünleri el değmeden işleyip, triyaj hattı ile paketleyeceğiz. İhracata yönelik kaliteli ürünlerimizi, kaliteli pazarlara ulaştırmayı hedefliyoruz' dedi.


'EKMEK KAPISI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Maden sektöründeki çalışmaları ile birlikte yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Kömürcüoğlu Grup'un Onursal Başkanı Mustafa Ali Kömürcüoğlu, soğuk hava deposu ile birlikte yeni bir istihdam alanı yaratıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Farklı istihdam alanları yaratmak istediklerini söyleyen Mustafa Ali Kömürcüoğlu, 'Gıda üzerinde bir çalışmamız oldu. Geçtiğimiz sene al-sat modeli ile çalıştık. Baktık ki biz bu işi yapabilecek durumdayız. Müstahsilden alıp direk tüketiciye gıda ürünlerimizi nasıl ulaştırırız diye düşündük. Bunun için soğuk hava deposunun şart olduğuna kanaat getirdik ve çalışmalarımıza başladık. Devletimizin bize sunmuş olduğu teşvikler doğrultusunda hazırlıklarımız devam ediyor. Devletimize teşekkür ediyoruz. Burada 200 kişi istihdam edilecek. Kömürcüoğlu ailesi olarak memleketimize ve vatandaşlarımıza ekmek kapısı olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Başkan Yetişkin mesaiye personeli ile bayramlaşarak başladı Başkan Yetişkin mesaiye personeli ile bayramlaşarak başladı

'KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ'
Aydın İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Kömürcüoğlu ailesini ziyaret ederek, Çine OSB'deki soğuk hava depo inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi edinen Terzi, 'İŞKUR olarak ilçemizde yeni bir istihdam alanı oluşturulması bizleri çok sevindirdi. İstihdam teşvikleri açısından yatırımcı Kömürcüoğlu ailesini desteklemek adına buradayız. Kendilerini tebrik ediyoruz. Soğuk hava depomuz ilçemize, Aydın'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun' şeklinde konuştu.