KAPILAR KAPANIRKEN AÇILAN ÇADIRLAR!

Hep merak etmişimdir.

Özlem Çerçioğlu ister Aydın belediyesi zamanı isterse Büyükşehir Belediyesi zamanında seçim dönemleri haricinde kapılarını muhtarlara neden açmaz diye düşünmüşümdür!

17 ilçenin bazı mahalle muhtarları işleri, Büyükşehir belediyesi ile olduğu halde devlete sığındıklarını, Aydın valisi Yavuz Selim Köşger'e valilik makamına kabul edildiklerini gördükçe içim hep sızlamıştır.

Malumunuz Aydın ili Büyükşehir olduktan sonra valiliğin yaptığı bazı yol düzenlemeleri Büyükşehrin uhdesine geçti.

Yol isteyen su isteyen akla ne hizmet açlığı gelirse gelsin ülkelerde yerel hizmetler( İl Özel İdareleri olanlar farklıdır) belediye ve Büyükşehir yetkisinde ve sorumluluğundadır.

Lakin olmasın ki haftada iki-üç muhtar istekleri için valilik makamının kapısını çalmasın.

Yani anlayacağınız Büyükşehir Belediye başkanı muhtarlara yüz vermiyor devletin kapısında çare arıyor denilebilir!

İsteyen arzu eden onlarca örneği Aydın valiliği Twitter sayfasından görebilir.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin usta olduğu konulardan birisi algı ve reklam işleridir.

Bunu yıllardır reklam panolarından görebilirsiniz.

Ancak vatandaş Çerçioğlu'nun kapısına gelince (geçenlerde yaşandığı gibi bir vatandaşın görüşme talebine karşı) onlarca güvenlik görevlisi ile kapı dışarı edildiği yani sıradan vatandaşın yerel iktidarda oy verdiği başkanına ulaşması şimdiye kadar görülmüş şey değildir!.

Şov olaylarına gelince de bugün Atatürk kent meydanında kurulan çadır tiyatrosunda 'vatandaş dileklerini' bize iletebilirsiniz, diyerek açık oy ile (tasnif nasıl olacak bilmiyoruz) sonuca bağlanıp bağlanmayacağı belli olamayan,!

Örnek olarak Kuşadası Tariş ve Aydın tekstil alanı için ne yapalım diyerek 3 günde sandık kurup sonuçsuz kalan, sadece satın alıp, sandıktan çıkan sonucu bile icraata geçiremediği ortadadır.

Yani

Çadır tiyatroları ile Aydın ili büyümeden payını yerel iktidar tarafından alamamaktadır.

***

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Abone Paralarını Neden Geç Öder?

ASKİ'si vatandaşın su aboneliği iptal parasını 1-2 aydan önce geri yatırmıyor!

Temmuz ayı ortalarına doğru kiracı değişimi nedeni ile aboneliği kiracıya devir etmek maksadıyla su aboneliğimi iptal ettim. ASKİ 1 -2 ay paramı kullanıp 6 Eylül'de paramı 147 lira olarak iade etti.

Bugün devlet bir günde tapu ve pasaport verirken ASKİ vatandaşın parasını iade etmeyi geciktirmesi parası olmadığından mı, yoksa bize saygı duymamasından mı?

Çadır kurarak kabile devleti işi yapan Büyükşehir Belediyesi şu memlekette yakışan bir kongre/konferans salonu (parasızlıktan olsa gerek) kuramadığını geçtim, ASKİ kendisine emanet edilen para ile vedalaşmada büyük sorun yaşıyor galiba..!

Allah sonumuzu hayır etsin...