Peygamber (sav)in: ' İlk on günü rahmet, ortası mağfireti, son on günü cehennemden kurtulma,' olarak ifade buyurdukları, ayların sultanı olan ramazan ayının artık sonlarına geldik. Bu aya mahsus yapılması gereken sorumluluklarımızı da tamamlamak üzere olmanın sevincini ve gururunu yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. İbadet ve diğer mesuliyetlerini yerine getirenlerin tattığı bu hazzı, henüz tadamayan din kardeşlerimize de, görevlerini yerine getirerek tatmayı nasip eylesin.

İnsan olarak, ibadet ve itaatlerimizi, eksiğiyle noksanıyla yaparken, geçmişte veya hali hazırda yapmamamız gereken davranışlarımızda olmuş olabilir. Bizi bizden iyi bilen yüce yaratıcımız, her zaman olduğu gibi, ramazan ayının şanına uygun, mü'min kullarının günah kirinden ve pasında kurtulmaları, hem dünya da hem de ahirette bayram yapabilmeleri için Kadir gecesi adında bir geceyi hediye etmiş.

Bu gecenin adını kendisi koymuş. Gecenin özelliklerini kendisi belirleyip, bildirmiş. Gecede neler olacağını da O haber vermiş.

Haber vermiş ki, ömürlük bir gecede, kendisine sırt dönen, kendisiyle problem yaşayan kulları dönüş yapıp, aradaki mesafeyi kapatsınlar. Temizlenip, durulansınlar. Tekrar şaşırmamak, yoldan çıkmamak, sapıtmamak üzere kendilerine gelsinler.

Kendine gelmiş, derlenip toparlanmış, bir mü'min olarak kendini yönetme melekeleri gelişmiş olarak bayrama ersin. Tam bir bayram yapsın; Gönülden gelen sevinçle. Ramazanda Allah için şunları şunları yaptım öz güveni ile. Yalnız oruç tutanların gireceği REYYAN kapısından girecek olmanın gururu ile.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) şöyle müjde veriyor: ' Oruçlunun iki sevinci vardır. Biri dünyada iftar yapmak. Diğeri ahirette cennet nimetleri ile iftar yapmak.'

İşte bayrama ermek bu. Ne mutlu iki alemde de bayram yapabilenlere.

Kadir geceniz ve bunda da elde edilen güzelliklerle ulaşılan bayramınız mübarek olsun.

Govid-19 musibetinin üzerimizden gitmesi için aklımıza mukayyet olma arzusu ile; asker ve emniyet mensubu bütün görevlilerimizin, kamunun menfaatleri için görev başında olan görevlilerin Kadir gecelerini ve Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum.

Sağlıcakla kalın.