Kadıköy metrosunda elinde bıçakla anne ile kızına tehdit ve hakaretler savuran ve gözaltına alınan şüpheli E.Y., savcılık sorgusunun ardından tutuklandı. Örnek tutuklamaya sevk yazısı yazan savcılık, şüphelinin eyleminin tüm yolcuların özgürce yaşama hakkına saldırı olduğunu kaydederek, 'Sokaklar, metrolar korku dolu değil, güven dolu olmalıdır' dedi.

Taciz iddiası ile dövülmüştü, gerçek emniyette ortaya çıktı Taciz iddiası ile dövülmüştü, gerçek emniyette ortaya çıktı

Kadıköy-Tavşantepe seferi yapan metroda dün saat 19.00 sıralarında E.Y. isimli şahıs, tartıştığı kadına ve annesine bıçak çekerek hakaret ve tehditler savurmuştu. O anlar Türkiye'nin gündemini sarsmıştı. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli E.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheli E.Y., 'silahla tehdit', 'halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit' ve 'basit yaralamaya teşebbüs' suçlarından tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.