İncirliova Belediyesi ve Boğa Sevenler Derneği iş birliğinde boğa güreşi festivali düzenlendi. Nuri Deveci Güreş Alanı'nda yapılan festivale Belediye Başkanı Aytekin Kaya, CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, Boğa Sevenler Derneği Başkanı Durmuş Ali Karabodur, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

100 BOĞA GÜREŞTİ
Festivalde Ege ve Marmara bölgelerinden getirilen 50 çift boğa güreşti. Boğalardan kimisi kıran kırana güreşirken, kimisi kaçtı. Güreşlerden galip ayrılan boğaların sahipleri kupa ve para ile ödüllendirildi. Gün boyu süren güreşleri büyük heyecan ve dikkatle takip eden vatandaşlar, piknik de yaptı.
KAYA'YA SEVGİ SELİ
Güreş alanını protokol üyeleri ile birlikte gezerek, binlerce vatandaşı selamlayan Başkan Kaya'ya sevgi gösterisinde bulunuldu. Anneler Günü dolayısıyla da kadınlara karanfil dağıtan Kaya kadınların günlerini kutladı.

'KÜLTÜRÜMÜZÜ EN İYİ ŞEKİLDE YAŞATACAĞIZ'
Festivale katıldıkları için boğa sahiplerine ve vatandaşlara teşekkür eden İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 'Ben de sizin gibi Yörük çocuğuyum. Deve güreşi hastasıyım. Doğduğumdan beri deveciyim. Danacı da oldum sizin sayenizde. Bundan sonra Allah nasip ederse İncirliova'da dana güreşini de en iyi şekilde yapacağız. Rahvan at yarışları da düzenleyeceğiz. Bu kültürü en iyi şekilde yaşatacağız' dedi.

Savaş: “Aydın’ı spor şehir yapacağız” Savaş: “Aydın’ı spor şehir yapacağız”