Sarmaşık ve kedirgen bitkisi, yara iyileştirme özelliği sayesinde patente kavuştu Sarmaşık ve kedirgen bitkisi, yara iyileştirme özelliği sayesinde patente kavuştu

Türkiye´nin önemli turizm kentlerinden birisi olan Muğla´da yıllardır altyapı sıkıntısı yaşayan mahalle ve mevkilerin sorunları Muğla Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmaları ile ortadan kalkıyor. Fethiye ilçesinde altyapı hamleleri ile dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayında başladığı Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon şebeke ve kollektör yapımı işinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 62 Milyon TL yatırım ile startı verilen Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon hattı çalışmalarında bugüne kadar 24 Bin 560 metre kanalizasyon hattı, bin 339 metre parsel hattı, 669 adet muayene, 212 adette parsel bacasının imalatlarını tamamladı.
Hisarönü-Ovacık mevkilerinin altyapı sorunu ortadan kalkacak
Geçtiğimiz Mart ayında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün´ün katılımı ile startı verilen Hisarönü-Ovacık mevkii kanalizasyon şebeke ve kolektör yapımı çalışmalarında 121 Bin metre kanalizasyon hattı, 3 adet Atıksu Terfi İstasyonu, 3841 adet parsel baca imalatı yapılacak. Çalışmalar sonucunda Hisarönü-Ovacık mevkilerinin altyapı sorunu ortadan kalkmış olacak.
Dünyanın çekim merkezi olan Muğla´da alt ve üst yapıya büyük önem verdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dünya Bankası´ndan sağladıkları kredi ile büyük yatırımları ihtiyaç olan ilçelerde başlattıklarını belirtti. Başkan Gürün; 'Muğla´mızda vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için kendi öz kaynaklarımız ve sağladığımız kredilerle yatırımlarımıza devam ediyoruz. Özellikle altyapı ihtiyacı olan ilçelerimizde büyük yatırımları başlattık. Güzel Fethiye´mizin uzun süredir beklediği Hisarönü-Ovacık yatırımımız ara vermeden devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığında alt ve üst yapılarıyla örnek bir şehirde vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız 'dedi.