HABER: DOĞUKAN ALKAN - AYDIN'DA faaliyet gösteren HAUS Şirketi Operatör eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Profesyonel eğitmen kadrosu ile sektörün ihtiyaç talebini karşılamaya yönelik verdiği eğitimlerin 2.si Balıkesir Edremit İlçesi'nde gerçekleşti. Eğitim hakkında konuşan HAUS İcra Kurulu Başkanı Hakkı Gözlüklü ''100'ün üzerinde katılımcıyı ağırlayan ekibimiz ve eğitimimizde bize destek olan tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ederiz''dedi.
#ÇÜNKÜBİZÖNEMSİYORUZ sloganı ile eğitim yoluna çıkan HAUS; Eğitimlerimiz ücretsiz olup, herkesin katılımına açıktır. Tekrar görüşmek üzere, takipte kalın! ifadelerini kullandı.

Didim’deki kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi Didim’deki kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi

HAUS HAKKINDA:

1954 yılında genç makina ustası İsmail Hakkı Gözlüklü Aydın'da HAUS'un (o zamanki adıyla Hakkı Usta) kapılarını açtığından bu yana, markamız, 65 yılı aşkın süredir, güvenilir santrifüj ekipmanları ve koşulsuz müşteri memnuniyeti ile eşdeğer oldu. Şirketin ilk ismi Hakkı Usta idi. Hakkı Usta, faaliyetlerine çeşitli tipteki su motorları, zeytinyağı ve pamuk preslerinin bakım ve onarımı ile başladı. 1962 yılında bölgenin ilk zeytinyağı presinin imalatını gerçekleştirdi. 1989 yılında ise, Ömer ve Ahmet Gözlüklü kardeşler Türkiye'de çalışan ilk dekantörlü zeytinyağı tesisinin üretimini ve kurulumunu gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attılar.

2010 yılı itibariyle Hakkı Usta, geniş tedarikçi ağı ve ihracatıyla global bir marka yaratma hedefine yoğunlaşarak HAUS markasını oluşturdu. Hakkı Usta'nın ilk iki harflerinden adını alan HAUS, 2010 ile 2018 yılları arasında, sırasıyla İstanbul'da HAUS Ist, Hollanda'da HAUS Europe B.V., Malezya'da HAUS SEA, İtalya'da HAUS ITALIA SRL , İspanya'da HAUS Iberica ve Hindistan'da HAUS SA iştirakleri kuruldu. HAUS Ar-Ge Merkezi 2015'te kurularak ilk vidalı pres ve turbo blower üretimini 2017'de gerçekleştirdi.

Bugün HAUS; 32.000 m2'ye yayılmış son teknoloji alt yapısına sahip entegre üretim tesisinde, yılda 650 ürün üretim kapasitesi ve 500'e yakın çalışanıyla; Aydın'dan 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.