Üniversiteli gençler iftarda bir araya geldi Üniversiteli gençler iftarda bir araya geldi

Aydın'ın Germencik ilçesinde hizmet veren İncir Tarım Satış Kooperatifi, bu yıl ilk kez üyelerine kar payı dağıtacak. Kooperatif Başkanı Mustafa Bircan, 350 bin liralık borçla devraldığı kooperatifi kar eden bir kuruluş haline getirdiğini söyledi.


Germencikli incir üreticilerine destek olmak için 1937'de kurulan ve 64 yıl birlik çatısı altında hizmet sunan Germencik İncir Tarım Satış Kooperatifi, 2001'de özelleşti. 21 yıldır ortaklarına aracısız destek olan kooperatif, iyi yönetilemediği için borç batağına girdi. Kooperatifin başına 2016 yılında AK Parti Germencik İlçe Başkanı Mustafa Bircan geçti. Bircan'ın başkanlığında kar eden kooperatif geçen yılki karın bir kısmını bin 50 ortağıyla paylaşacak.


İncir üreticilerine müjdeyi veren Germencik İncir Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mustafa Bircan, 'Kooperatifte 2015-2016 döneminde göreve geldik. 350 bin liralık borç ile kooperatifi devraldık. Borçlarımızı neredeyse sıfırladık ve yatırımlara başladık. Marketimizi hayata geçirip büyüttük, ortaklarımıza ayni yardım da yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde kendilerine 'Fiyatlar karşısında sizi ezdirmeyeceğiz, eninde sonunda size kar payı dağıtacağız' demiştik. 22 yıldır kurumlarda hiçbir kar payı dağılmamış, şu ana kadar. Bize de bu sene kar payı dağıtmak nasip olacak' dedi.


BİN 50 ORTAĞA, 2 MİLYON DAĞITILACAK
Kooperatif olarak birliğe verdikleri ürün ve yaptıkları diğer faaliyetlerden dolayı kar elde ettiklerini anlatan Başkan Bircan, 'Yaklaşık bin 50 ortağımız ya kooperatif binamıza gelerek ya da anlaşmalı olduğumuz bankaya giderek, haklarına düşen miktarda kar paylarını alacaklar. 2 milyon lira dağıtacağız. Ortaklarımıza hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.