Jandarmadan Bozdoğan’da deprem eğitimi Jandarmadan Bozdoğan’da deprem eğitimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın Aydın´ın Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi´ndeki `Aydın Efeler Gençlik Kampı´nda´ kalan öğrenciler, Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı´nı ziyaret etti. Yalnızca mikroskop ve büyüteç yardımıyla görülebilen eserleri çok beğenen öğrenciler, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel´e böyle bir imkanı kendilerine tanıdığı için teşekkür etti.

Yaz tatilinin başlamasıyla Türkiye´nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 122 öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın Davutlar Mahallesi´nde bulunan Aydın Efeler Gençlik Kampı´nda kampa girdi. Kampta el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları ile çeşitli spor aktivitelerine katılan öğrenciler, kültür gezileri kapsamında Türkiye´nin ilk, dünyanın üçüncü mikro minyatür müzesi olan Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı´nı ziyaret etti. Kamp liderlerinin de eşlik ettiği gezide 8. ve 9. sınıf öğrencileri, Türkiye´nin tek mikro minyatür sanatçısı Necati Korkmaz´ın 42 mikro minyatür çalışmasına hayran kaldı. Öğrenciler, yalnızca mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen milimetrik boyutlardaki eserlerin yer aldığı sanat merkezini gezme fırsatını kendilerine tanıdığı için Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel´e teşekkür etti.

"Mutlaka görülmeli"
Kuşadası´nda öğrencilerle birlikte çok güzel ve faydalı vakit geçirdiklerini belirten kamp lideri öğretmenlerden Gamze Yanardağ, "Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı´nı çok beğendik. İçerisinde çok önemli eserlerin bulunduğu bu eşsiz sanat merkezini herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Bizi burada ağırlayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel´e de öğrenciler adına çok teşekkür ederim" diye konuştu.