Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan yönetmelik kapsamında, çalışanların İşe Giriş Sağlık Tetkiklerinin ve periyodik muayene tetkiklerinin yapılabileceği OSGB'lerin Sabit Tetkik Mekanı İzni Belgesine sahip OSGB olması gerekmektedir.

SABİT TETKİK MEKANI İZNİ YETKİ BELGESİ OLMAYAN OSGB'LER SAĞLIK TETKİKİ YAPAMAYACAK!

20 Ocak 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik kapsamında Sabit Tetkik Mekanı İzni yetki belgesi olmayan OSGB'lerin çalışanlara sağlık tetkiki yapamayacağı ve işe giriş sağlık raporu veremeyeceği belirtilirken, bu kapsamda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak gerekli şartları yerine getiren Güzelhisar OSGB AŞ., Sabit Tıbbi Tetkik Mekanı İzin Belgesi'ni alarak Türkiye'nin ilklerinden oldu.

Hizmet verdikleri firmaların işlerinin kolaylaşması amacı ile yasal mevzuata uygun olarak sağlık tahlilleri sonuçlarını işveren firmaların yetkili birimlerine paylaşıma açan Güzelhisar OSGB, ek bir maliyet getirmeden ücretsiz olarak sunulan bu hizmeti Aydınlılar ile paylaşıyor.

GÜZELHİSAR OSGB'nin internet sayfasında belirtilen 'TAHLİL SONUÇLARI' bölümünden firmalara özel olarak tanımlanacak Kullanıcı Adı ve Şifresi ile giriş yaparak çalışan adaylarının İşe Giriş Muayenesi Tahlilleri veya firma çalışanlarına yapılan Periyodik Muayene Tahlilleri sonuçlarını görebilmek ve çıktı alabilmek 7/24 mümkün olacak.

'SAĞLIK TETKİLERİ E-NABIZ ÜZERİNDEN TAKİP EDİLEBİLECEK'

Karacasu’da bir şahıs kurusıkı tabanca ile yakalandı Karacasu’da bir şahıs kurusıkı tabanca ile yakalandı

Yeni yönetmelikle birlikte 'Sabit Tıbbi Tetkik Mekanı İzin Belgesi' olmayan OSGB'lerin çalışanların işe giriş sağlık tetkiklerini yapamayacağını belirten Güzelhisar OSGB AŞ. Yönetim Kurulu Başkan'ı Mehmet Evren Karaköse; 'Yeni yönetmelik tüm işletmeleri ve çalışanları ilgilendiriyor ve bu yönetmelikten hala haberi olmayan işverenler var. Biz Aydın'ımızı seviyoruz.Bu bağlamda Aydın'da yetkili Çalışan Sağlığı Merkezi olarak önemli bir ihtiyacı gidereceğimizi düşünüyorum.Tüm işlemlerimizi KVKK kanunu kapsamında yapıyoruz. Çalışanlarımız işe giriş öncesi yaptırmış oldukları sağlık tetkiklerini e-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilecek. Ayrıca işbaşı yapılacak firmaların iş yeri hekimine KVKK kanunu dahilinde oluşturacağımız KULLANICI ADI ve ŞİFRESİ ile tetkik sonuçlarına ulaşmalarınnn önünü açmış bulunmaktayız.İşe giriş Sağlık tetkiki yaptıracak firmalar veya çalışan adayları muhakkak işlemi yaptırmadan önce YETKİ BELGESİ sorsunlar, Yetkili Kurumlar il il, İSG KATİP sisteminde ana sayfada listelenmektedir. ' ifadelerini kullandı.