Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 8 aydır yürütülen soruşturma kapsamında, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Taşköprü ilçesinde yapılan operasyonlarla FETÖ/PDY'ye silahlı terör örgütünü yeniden yapılandırmaya çalıştıkları ve bu amaçla toplantılar düzenledikleri, yardımlar topladıkları iddia edilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Komandoların da destek verdiği operasyonlarda gözaltına alınan şahıslar arasında DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı'nın da bulunduğu ve Jandarma ekipleri tarafından Antalya'da kaldığı otelde yakalandığı öğrenildi.

Operasyonda yakalanan M.K. ve N.S. isimli şahıslar ve DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı'nın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 6 adet 1 dolarlık banknot, 950 adet yasaklanmış yayın, 4 adet flaş bellek, 4 adet bilgisayar, 4 adet tablet bilgisayar ve 8 adet cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda, örgüt elebaşı Fettullah Gülen'e ait olan kitaplar, dergiler ile bilgisayar ve haberleşme cihazları ile yardım toplama makbuzları ele geçirildi.

Çalışanlarını KBS girişlerini yaptırmayan işletme sahibine cezai işlem uygulandı Çalışanlarını KBS girişlerini yaptırmayan işletme sahibine cezai işlem uygulandı

Gözaltına alınan şahıslarla ilgili soruşturma devam ediyor