Meksika´da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 31 yaşındaki Arzu Nena Butt´un cenazesi Kuşadası Belediyesi´nin girişimleri ile Türkiye´ye getirildi. Kuşadası´nda toprağa verilen genç kadının annesi Fatma Yetik, "Kızımın cenazesini gurbet ellerde bırakmayan Başkanımız Ömer Günel´e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Evlenmek için gittiği Meksika´da geçirdiği trafik kazasında Fransız nişanlısı Swann Nagat (31) ile birlikte yaşamını yitiren 31 yaşındaki Kuşadalı Arzu Nena Butt´un bürokratik ve ekonomik nedenlerle bir türlü Türkiye´ye getirilemeyen cenazesi, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel´in devreye girmesi ile birlikte Kuşadası´na getirilerek toprağa verildi.

Arzu Nena Butt´un vefatı ile sonuçlanan olaylar, genç kadının Fransız nişanlısı Swann Nagat ile evlenmek için Meksiya´ya gitmesi ile başladı. Evlilik hayali ile çıktıkları yolculuk, kiraladıkları araçla 21 Haziran´da Meksika´nın Villahermosa ve Ciudad del Carmen şehirleri arasındaki karayolunda geçirdikleri trafik kazası ile son buldu. Anne Fatma Yetik, acı haberi almasının ardından kızının cenazesini Türkiye´ye getirtmek için Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçti. Ancak anne Fatma Yetik´e, Meksika yasalarına göre, iki gün devlet morgunda bekletildikten sonra özel bir şirkete teslim edilen cenazenin Türkiye´ye transferi için bir ödeme yapması gerektiği söylendi.

Kızının cenazesini Türkiye´ye getirmek için pek çok girişimde bulunan anne Fatma Yetik, sonuç alamayınca Kuşadası Belediyesi´ne başvurdu. "Kızımızı orada bırakmayacağız" diyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel´in talimatı ile harekete geçen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sorunu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturdu. Meksika Konsolosluğu aracılığıyla, anne Fatma Yetik adına cenaze firmasına ödeme yapılmasının ardından Arzu Nena Butt´un cenazesi İstanbul aktarmalı olarak İzmir´e getirildi. Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´ne bağlı Mezarlık Amirliği yetkilileri tarafından Kuşadası´na transferi sağlanan genç kadın, gözyaşları arasında Kuşadası´nda toprağa verildi. Hanım Camii´nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Asri Mezarlığa defnedilen Arzu Nena Butt´un vefatı ailesini ve yakınlarını büyük üzüntüye boğdu.
Anne Fatma Yetik, "Kızımın cenazesini gurbet ellerde bırakmayan Başkanımız Ömer Günel´e çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Ömer Günel ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları, bizimle çok yakından ilgilendiler. Hâlâ yanımızdalar. Yoksa biz cenazemizi alamayacaktık" dedi.