Ahmet Rıza ACAR olarak İlk Mesajım;

Çok değerli Efeler Haber'in takipçileri ve okurları merhaba; Bundan böyle zaman zaman bu sütunlarda ve Efeler Haberin tarafıma tahsis etmiş olduğu köşemde sizlerle beraber olacağız. Çeşitli konularda fikir, düşünce ve görüşlerimi siz okurlarımla paylaşmaya çalışacağım. Yazılarımda ana ilkelerimiz objektif olmak, yerli ve milli düşünce içersinde olmaya çalışmak, güzel Aydın'ımız ile ilgili olarak da sağlıklı fikirler üretmeye ve yorumlar yapmaya çalışmak olacaktır. Bize ayrılan köşenin adını 'Objektif Bakış' olarak tespit ettiğimi de siz değerli okurlara iletmek istiyor, dün gece idrak ettiğimiz mübarek kandilinizi kutluyorum. Bugünkü yazımın başlığı 'Esnaf Ziyareti ve Düşündürdükleri' olarak isimlendirilmiştir.

Kalın sağlıcakla.

ESNAF ZİYARETİ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

İyi Parti Aydın Milletvekili ve Nazilli Belediye Başkanı, Nazilli'de esnaf ziyaretleri yaparken bir esnafın 'Tayyib'i ne zaman gömeceksiniz' sorusuna muhatap olmuş ve Milletvekili'de bu soruyu 'önümüzdeki seçimde' diye cevaplamıştır.

Böyle yakışıksız ve saygısızlık içeren soru üzerine milletin vekili olarak nasıl bir cevap verilmeliydi diye düşünmeden de edemedim. Bu düşünce içersinde aşağıdaki görüşlerimi siz okurlar ile paylaşmak istedim.

Bir İl'in Milletvekili ister bağımsız olarak seçilsin veya siyasi partilerin listesinden seçilmiş olsun, öncelikle tüm milletin vekilidir. Bu vekil arkadaşımızın önce bunu bilmesi gerekir ve bildiğine de inanıyorum.

Nazilli'li esnaf kardeşimiz 'avam' dan bir kişi olarak çok değersiz olan ve saygısızlık ifade eden söz söylemiş veya böyle bir sual sormuş olabilir. Karşısındaki Milletvekili gerçekten Milletin Vekili olmuş olsaydı, bu soru sözünü göğüsler, yumuşatır, soruyu değerli bir şekle dönüştürerek hem esnaf arkadaşa ve hem de yanında bulunanlara ders olacak şekilde kibar, zarif ve sözlerine derin anlamlar katarak cevaplandırabilirdi.

Ama şurası da bir gerçektir ki böyle bir cevabı verebilmek için öncelikle tüm insanlara karşı sevgi besleyen bir anlayışınız ve kaliteniz olacağı gibi, Cumhur'un başı olması için 'Sayın Sezgin'in de' içersinde yaşadığı toplum tarafından %52 oy alarak seçildiğini aynı anda dikkate almayı düşüneceksiniz. Bir diğer önemli husus, Sayın Cumhurbaşkanımıza oy veren seçmenlere kendisinin ve partisinin de her zaman ihtiyaç duyacağınızın idrakin olmanız gerektiği gibi, seçenlerin bu milletin fertlerinden ve seçmenlerinden olmasından dolayı da seçilene az da olsa saygılı olmanın da etik bir davranış olacağına inanan bir yapıya sahip olacaksınız.

Tabiatıyla bu beklentiler, Siyasetin ne olduğunu ve niçin yapıldığının keyfiyetine ve künhüne bihakkın vakıf olanlardan ümit edilir. Aynı zamanda bu beklentimiz başta tüm Milletvekillerinden olduğu kadar, halkımıza hizmetle yükümlü olanlardan tüm halkımızın beklentisi olduğunu düşünüyorum. Böyle de düşünmeye devam edeceğiz.

Bu arada şunları da ifade etmeden geçemiyorum. Başta halkımız olmak üzere, çok sayıda eli kalem tutan yazar, çizer ve düşünce insanlarınca, Sayın Vekilin mensubu olduğu parti ile ilgili olarak, kuruluş öncesinden başlayıp, kurulduktan sonra ve halen de devam eden çok çeşitli senaryo ve iddiaların yazılıp konuşulduğunu da bir kenara not etmeliyiz. Şunu da ifade etmekte fayda mülahaza ettiğimi de söylemek isterim. Çok partili dönemde halkımız tarafından muhalefet görevi verilen siyasi partiler hakkında bugün konuşulanlar ve yazılanlar gibi ifadeler kullanılmadığını, çok çeşitli kaftanlar giydirilmediğini de bu arada ifade etmek istiyorum.

Bir başka önemli husus Milletimiz çok partili demokrasi dönemi içersinde böylesi partileri hep sandığın en dibine gömdüğünü de hiç bir zaman unutmamalıyız. Sayın Vekilin bu hareketi elbette başta Nazilli ve Aydın seçmenleri ile birlikte, ülkemizin tüm seçmenlerince unutulmayacağı gibi sandıkta gerekli cevabı da alacağı muhakkaktır. Anlaşılan odur ki Sayın Vekilin bir dahaki seçimde milletin karşısına çıkamayacağı da şimdiden görülmektedir. Herhalde İyi Parti'de bir dahaki seçimde Aydın'da yaşayan, Aydın'ı ve Aydın'lıları iyi tanıyan, siyaseti halk için yapmayı düşünen adayları tercih edecektir.

İyi Parti Aydın Milletvekili olarak görev yapan Sayın Sezgin Aday olduğundan beri devamlı olarak, Aydın'ımızın duayen Siyasetçisi unvanının da sahibi olan Rahmetli İsmet Sezgin'in yeğeni olarak anılmaktadır. Aydın'ımızın İsmet Beyi ve İsmet Abisi, sadece İl'imiz de değil, Türkiye'de ve Türk siyasetinde iz bırakmış bir siyasetçidir. Çok insana destek olduğunu da biliyoruz. Geçmişte Sayın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'e de mutlaka arka çıkmıştır.

Rahmetli İsmet Sezgin'i Aydın Belediye Başkanlığından beri tanıyan birisiyim. Ticaret Odası Başkanı olarak ve daha sonra da Milletvekilliği dönemimde bizzat kendisinin takdirlerini kazandığımı da bu arada iftiharla ifade etmek isterim.

Bir başka çok önemli hususta şudur. 'Sayın Sezgin'i Başkonsolos, Genel Müdür, Moskova ile Roma Büyükelçisi, BM. Kuruluşları Nezdinde Daimi Temsilci' olarak görev yapması ve milletimiz ile ülkemize hizmet etmesi için çıkarılan kararnamelerin altında imzası bulunan, 18 yıldır halkın desteğini hiç kaybetmeden ve artırarak Cumhuriyet Tarihinin en uzun süre ile Ülke yönetimini üstlenmiş, yine Cumhuriyet Tarihi içinde 'Erdoğan Dönemi' adı ile bir tarih yazmış, ülkemizi 'eski Türkiye olarak almış, Yeni Türkiye'ye' ulaştırmış, çağ atlatmış, Türk Siyasi hayatına yepyeni bir çehre kazandırmış, Dış politikada iftihar edilecek adımlar atmış, devleti ve milletimizi kontrol edilen ezik pozisyonlardan kurtarmış yepyeni misyonlar üstlendirmiş, Milletimize başta Batı Dünyasında olmak üzere tüm dünyada dik ve onurlu duruş kazandırmış. Türkiye'yi güçlü ve güvenilir bir ülke haline getirmiş, ülkemizin ve insanımızın ufkunu açmış, genişletmiş, Anadolu'yu ve Trakya'yı şantiye alanı haline getirdiği gibi, yurt dışı şantiye ve yatırımları katlayarak büyütmüş, bütün ülkeyi duble yol ağları ile donatmış, bilhassa sağlıkta ve askeri alanlarda çok büyük işlere imzalar atıp ve gerçekleştirerek, dostlarımızı sevince boğmuş, düşmanlarımızın en küçüğünden en büyüğüne kadar ürkütmüş, Dünya Müslümanlarının sevgilisi ve lideri olduğu gibi, bütün bu işleri yapmak için kurduğu güçlü, kuvvetli ve başarıya odaklandırdığı ekiplere başkanlık yapmış bir Cumhurbaşkanı'na karşı yapılan bu seviyesi çok düşük olan bu saygısızlık hiç hoş olmamıştır.

Telafi edileceğini umuyorum. Bunu milletimizin bir ferdi olarak talep etme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Yapılacak bir telafi açıklamasının ülke siyasetine kalite kazandıracağına inandığım gibi, insanlarımız arasında daha huzurlu bir ortamın oluşmasına katkı sağlayacağı kanaatimi de ifade etmek isterim.

Bu vesile ile herkese en içten saygılarımı sunarım.

Selam ve dua ile.


Ahmet Rıza ACAR
Ak Parti Aydın Kurucu İl Bşk.
22.Dönem Aydın M.Vekili