'Karya Nine'(2017) isimli bir öykü kitabı, 'Tarih Kokan Yazılar' (2018) kitabı, 'Algının Gücü Adına; Kuşadası'nda Bir Seçimin anatomisi' (2019) kitabı ve 'Bir Eşcinselin Günceleri; Attalos'un Nefesi' (2020) isimli kitaplarının yazarı Hüseyin Asar yeni kitabı 'Seikilos ile Euterpe'yi' yayınladı.

Savaş: 5 bin TL desteğimiz heyecanla karşılandı Savaş: 5 bin TL desteğimiz heyecanla karşılandı

Yazarın son kitabı 'Seikilos ile Euterpe' öykü kitabı olarak görünse de içinde tarihi kişilikleri ve o dönemi yansıtan çalışmaların bulunması dikkat çekti.

Dünyadaki ilk notalı müzik olarak kabul edilen Seikilos'un Euterpe'nin mezar taşına işlediği şiirden ve müzik notalarından esinlenerek kaleme alınmış bir eserdir. Bundan 2500 yıl öncesine ait esintileri bulunduğu kitapta günümüzün yaşanmışlıkları da yer almaktadır. Seikilos'un yanı sıra çok sayıda mitolojik ve tarihi kişilik kitapta yeniden hayat bulmuştur. Gerçek yaşam ile kurgu iç içe geçirilerek oluşturulmuş kitap on line satış noktalarından ve Efeler Sıla Kitabevi Bulvar Şubesinde temin edilebilir.

HÜSEYİN ASAR KİMDİR?
Hüseyin Asar emekli eğitimci, gazeteci ve yazar. 1966 Aydın-Söke doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Söke'de tamamladıktan sonra Ege üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünü bitirdi.1988 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra Ağrı'da öğretmenlik görevine başladı. 30 yıl sürdürdüğü öğretmenlik ve idarecilik görevinden 2018 yılında emekli oldu. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü'nden mezun oldu. Halen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencisi.