Ghebreyesus'un, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konuşma yöntemiyle düzenlemiş olduğu basın toplantısına UNICEF ve UNESCO yetkilileri de katıldı.

Nazilli'de öğrencilere 'Gıda Okuryazarlığı ve Etiket Okuma Eğitimi' verildi Nazilli'de öğrencilere 'Gıda Okuryazarlığı ve Etiket Okuma Eğitimi' verildi

Salgının ardından geçen 9 ayda bir çok soru işareti bulunduğunu ama 'daha net bir resim' görmeye başladıklarını aktaran Ghebreyesus, 'Çocukların ve ergenlerin enfekte olabileceğini ve başkalarına da bulaşabileceğini biliyoruz. Bu virüsün çocukları öldürebileceğini biliyoruz ancak enfeksiyonun çocuklarda daha hafifçe geçme eğiliminde olduğunu ve çocuklar ve gençler arasında Kovid-19'dan kaynaklı çok az sayıda ciddi olay ve ölüm olduğunu da biliyoruz.' dedi.

'Hepimiz çocukların okula geri dönmesini istiyoruz.' diyen Ghebreyesus, okulların toplumun bir parçası olduğunu ve topluluklar arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Çocukların güvenli bir şekilde okula gitmesini sağlamanın tek başına okulların, hükümetlerin ve ailelerin işi olmadığına işaret eden Ghebreyesus, bu konuda topluluğun tüm fertlerine vazife düşmüş olduğunü sözlerine ekledi.