Genel olarak kıyamet temalı filmlerde geçen senaryoların bir tanesi de Dünya çekirdeğindeki faaliyetlerdir. Bu faaliyetler dünyanın dönme hızından tutun da kıtaların yer değiştirmesine kadar pek çok sonuca zemin hazırlayabilir.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail ve İran uyarısı Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail ve İran uyarısı

Bazı bilim adamlarına göre Dünya'nın sonu çekirdekte ortaya çıkan aktiviteler yüzünden gelecek. Bun Dünya'nın dönme hızının yavaşlaması ya da hızlanması gibi sonuçlar eklenecek.
Yapılan araştırmalara göre Uzun bir süredir Dünya'nın dönme hızının yavaşladığı belirtiliyordu. Lakin 2020'de bu da değişti. 2020 ile birlikte Dünya'nın hız rekoru kırdığı ve kendi etrafındaki dönüşünü 24 saatin altında tamamladığı iddia edildi. Burada bahsi geçen farkın ise insanların gündelik hayatlarında fark edemeyecekleri, zamansal karmaşıklıklara yer vermeyecek bir fark olduğu. Bu farkın yaklaşık olarak 0.5 saniye olduğu belirtiliyor. 0.5 saniyelik hız büyük bir fark yaratmayacaktır. Ancak Dünya dönüş hızını arttırmaya devam ederse o zaman bazı zamansal kavramları yeniden tanımlamak gerekebilir. Bunun dışında ne gibi sonuçları olacağı ise şimdilik merak konusu.