Aydın Deneme Oyuncuları Sanat Tiyatrosu (D.O.S.T.) oyuncuları 'Dumrul Öldü' isimli tek perdelik oyunu Aydın'da sahneledi.

Nazilli’de okulların tiyatro şenliği başladı Nazilli’de okulların tiyatro şenliği başladı

Aydın ilinin dışa acılan tek tiyatrosu olan D.O.S.T. uluslararası arenadaki varlığı ile birlikte uzun süredir perde açmadığı Aydın'da yeniden 'perde' dedi. Dumrul Öldü isimli oyunla seyirci ile buluşan D.O.S.T. seyirci ile özlemini giderdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyunu Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, D.O.S.T. Yönetmeni Okan Atalay ve çok sayıda vatandaş izledi. Büyük bir beğeni ile izlenen oyun sonrası oyuncular ayakta alkışlandı.

Tiyatro sanatında, hep farklı ifade şekilleri ile deneysel tiyatro alanında büyük bir denetim ve tecrübesi olan ekibin Genel Sanat Yönetmeni ve Eğitmeni Okan Atalay, 'Eskişehir Belediye Şehir Tiyatroları Yönetmen ve Oyuncusu Mete Ayhan'ın yazdığı 'Dumrul Öldü' adlı oyunla seyircinin pek alışık olmadığı epik tiyatro ile seyirciyi ikinci kez buluştu. Seyircimiz ve oyuncular açısından da farklı bir denetim oldu. Oyundan sonra aldığımız geri bildirimler, seyircimizin alışık olmamasına rağmen ilimizden artık bir tiyatro kültürünün yavaş yavaş oturmaya başladığını görmekteyiz. Neredeyse her gün bir tiyatro oyunu var. Artık salonlar hiçbir şekilde boş kalmıyor. Mete Ayhan'ın yazdığı şahsımın sahneye koyduğu oyun geçmişle çatışması ve buluşması olarak görmekteyiz. Oyunun prömiyeri ile seyircimiz bu tarz sanatsal, çağdaş ve bilimsel tiyatronun önemini anlamaya başlıyor. Her oyununun kendisine has bir seyircisi oluşmaya başladı. Bundan sonraki oyunlarımıza tüm halkımızı bekliyoruz' dedi.