Halk arasında artık sık sık duyduğumuz 'detoks' kelimesi aslında 'detoksifikasyon' demektir. Detoksifikasyon bireyin kendisine zararlı olan toksik maddelerden arınması anlamına gelir. Vücudumuz terleme, idrar yapma, dışkılama, solunum ve safra oluşumu ile vücudunda normal metabolizma süreçleri sonucu oluşan toksinlerden arınmaktadır. Normal metabolik faaliyetler sonucu oluşan toksik ürünlerden başka vücudumuzun karşılaştığı ruhsal ve fiziksel stresler, çeşitli enfeksiyonlarla mücadele sonrası oluşan zararlı metabolitler de böbrekler, karaciğer, akciğer ve deri gibi birçok organın ortak çabası ile vücuttan uzaklaştırılmaktadır.

Çevremizin ve bedenimizin ürettiği toksinlere karşı detoksifikasyon sistemlerimizin yetersiz kalması halinde toksin yükümüz artar; yorgunluk, güçsüzlük, bitkinlik, kendini iyi hissetmeme, aşırı uyku ya da uykusuzluk, kas ve eklemlerde gerginlik, ağrı ve güçsüzlük, sinirlilik, bunaltı hissi gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkar.

Her yıl insanlar topraktan, sudan, soludukları havadan ve aldıkları gıdalardan binlerce kimyasal toksik ve zehirleyici maddelerin etkisi altında kalmaktadırlar. Bu zehirleyici maddeler insan organizmasında, beden direncinin azalması veya yok olması, hormonsal dengesizlikleri, sinir sistemi bozuklukları veya direnç kaybı, fizyolojik dengesizlikler ve hatta geriye dönüşü olmayan hastalıklar (kanser) gibi çok çeşitli ve farklı belirtilerle kendilerini gösterirler.

Bilinçli olmamıza rağmen çoğu kez kafein, alkol, yağlar, bilinçsizce kullanılan ilaçlar, özellikle antibiyotikler ve bedene dışarıdan sokulan diğer sağlıksız ürünlerin çokça kullanılmaları, yaşamın ileri dönemlerinde kalp-damar problemleri, aşırı kilo, diyabet gibi baş edilmesi zor olan birçok sorunlarla bizi karşı karşıya bırakabilir. Birkaç tanesini saydığımız bu zararlıların, organizmadaki hücre fonksiyonlarını yavaşlattıkları hatta çalıştırmadıkları bilinmektedir.

Doğal yolla vücudunuz kendisine zararlı olan toksinleri; karaciğer, böbrekler, idrar, dışkı, solunum yolu ve ter ile deriden atarak temizler ve kendisini arındırır.

Yani bu demek oluyor ki aslında vücudumuz bizim detoksifikasyon işlemini kendisi yapmakta ve ihtiyaç duyduğu şey ; maydanoz, dereotu, salatalık karışımları değil, sadece SU !

Eğer bilinçsizce , hiçbir sağlık personeline danışmadan detoks programları uygulamaya başlarsanız emin olun sonuçları organ yetmezliklerine kadar gidebilir. Sağlığınızla kimsenin oynamasına müsaade etmeyin. Bu popüler 'detoks' programlarına vereceğiniz tek yanıt şu olsun 'DETOKS DİYE BİR ŞEY YOKTUR'. Vücudunuz zaten size özgü olarak bu işlemi kendisi yapmakta, sizin tek yapmanız gereken şey yeterli su içmek.

Sağlıkla kalın.