CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aydın'da vatandaşlarla buluştu. Atatürk Kent Meydanı ve Nazilli'de miting gerçekleştiren Özel, 'Türk milleti olmasın, özerklik olsun' diyen HÜDAPAR. Şimdi Meclis'te yemin edecek. 'Türk milleti' demem diyen HÜDAPAR. MHP bir kolunda, HÜDAPAR koynunda. Kimler kimlerle beraber' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 2'nci turuna sayılı günler kala Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Ege bölgesinde mitingler gerçekleştirmeye başlayan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Atatürk Kent Meydanı ve Nazilli İstasyon Meydanı'nda Aydınlılarla buluştu. Mitinglere CHP Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Millet İttifakı mensubu İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri de katıldı.

Yüzlerce Aydınlı'nın takip ettiği mitinglerde 'Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu' ve 'Hak, hukuk adalet' sloganları yankılandı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJELERİMİZİ 81 İLE UYGULAYACAĞIZ

Atatürk Kent Meydanı'nda mitingin açılış konuşmasını yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm Aydınlıları oy kullanmaya ve çevresini de oy kullanmaya teşvik etmeye davet etti. Başkan Çerçioğlu, 'Yönettiğimiz kentlerde Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirttiği gibi ve bizlere vermiş olduğu talimat şudur' Bizim yönettiğimiz kentlerde hiçbir çocuk, kadın karnı aç yatağa girmez, hiç k,mse soğukta üşümez, her zaman fakir fukaranın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çiftçimizin, köylümüzün yanında olduk. Eğer bir çiftçimizin tarlada malı kaldıysa Büyükşehir belediyesi gitti, satın aldı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Bunları çoğaltabiliriz. Siz bunları biliyorsunuz değerli Aydınlılar. Neden bunu anlatıyorum; iktidar olduğumuzda sosyal belediyecilikte uyguladığımız projeleri, 81 vilayette uygulayacağız. 28 Mayıs'ta hep beraber sandığa gideceğiz. Geçmiş seçim geçmişte kaldı ve bu yeni tur. Yeniden başlıyoruz. Geleceğimiz, çocuklarımız, Türkiye için hep beraber sandığa gideceğiz ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oyumuzu kullanacağız. Dargın olduğunuz ya da yaşlı olan kim varsa mutlaka sandığa götürün sizden istediğim en önemli konu bu' dedi.

ÖZEL. HÜDA-PAR İLİŞKİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Çerçioğlu'nun ardından mikrofonu alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP ve HÜDA-PAR'ın ittifak ortağı olduğunu hatırlatarak, 'Şunu bir netleştirelim. Efendim, Millet İttifakı'nda kim var? Listeler belli, seçilenler belli. Hiçbir sorun yok. Hepsine kefiliz. Peki, Cumhur İttifakı'nda bunlar 6 partiydi. Ortada AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi ve MHP. Peki, nerede öbür ikisi? Bir HÜDAPAR vardı? Nerede? MHP kolunda, HÜDAPAR koynunda. Kendi listelerine koydu HÜDAPAR'ı. Peki, bu HÜDAPAR hangi HÜDAPAR? Türk bayraklarını kaldırın, bir görsünler. HÜDAPAR, 'Türk bayrağı olmasın, Türk milleti olmasın, özerklik olsun' diyen HÜDAPAR. Şimdi Meclis'te yemin edecek. 'Türk milleti' demem diyen HÜDAPAR. MHP bir kolunda, HÜDAPAR koynunda. Kimler kimlerle beraber' diye konuştu.

ÖZEL: MİLLET AÇ GEZERKEN MEYDANLARDA TOGG GÖSTERDİLER

Özel, sözlerine şu ifadelerle devam etti;

'21 yıllık iktidarın sonunda, Türkiye'de işsiz daha çok, yoksul daha çok, hayat daha pahalı, 4 gençten 3 tanesi yurt dışında hayal kuruyor ve Recep Tayyip Erdoğan tekrar milletin karşısına çıkıp, oy istiyor. İlk seçimin sonunda önce 4 aşamalı geçirdiğimiz seçimi Aydın'da hep birlikte hatırlayalım. 1. Aşama; Hepimizin Chp ve ittifak ortaklarının yap deyip para yok diye yapmadığı pek çok şeyi hızla ve telaşla yaptılar. Biz EYT dedik seçimi kaybedeceğimi bilsem yapmam diyordu. 3600 ek gösterge seçimi kaybedecekse de vermiyordu. Diğer taraftan Chp emekli maaşını arttıralım dediğinde para bulamıyordu, asgari ücret yetmiyor dediğimizde kaynak yok diyorlardı.

Ama kaynak 5'li çeteye vardı, büyük şirketlere vardı, zenginlere vardı ama bu toplum kesimlerine yoktu ama seçimi kaybedeceğini görünce peşi sıra bunları yaptılar ve ankete baktılar. Ama kurt kışı geçirse de yediği ayazı unutmamıştı, oylar hala düşüktü. Bunun üstüne ince aşamaya geçtiler. Devletin, milletin olanı bir partiye mal ettiler. Millet aç gezerken, meydanlarda TOGG gösterdiler.

İhalar, sihalar …. Allah'ın kulu tutup ihayı, sihayı durduracağız demedi. Aksine en iyisini yapacağız ve destekleyeceğiz dedi; ama yalana sığındılar, bunlar gelirse iha, siha olmaz dediler. Geçmiş dönemde Türkiye 26 farklı yerde petrol buldu. Sonuncusunun bulunduğu yer, bunların ağzında sanki Ak Parti'nin genel merkezinin arka bahçesi gibi. Geçmişte İnönü'nün petrolü halkın petrolü, Demirel'in zamanında halkımızın petrolü, Ecevit'in bulduğu petrol devletimizin petrolü ama seçime bir ay kala petrol çıktı mı Ak Parti'nin petrolü… Biz bu ülkenin her varlığını, yaptığı her icraatı, devletin milletin faydasına olan her şeyi bugüne kadar sahiplendik; bunda sonra da sahipleniriz. Ama 3. Aşamada başka bir yola gittiler. Büyük bir yalan, büyük bir iftira kampanyası. Şöyle ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nin, kurucu partinin, kurucu iradenin bu ülkede kendi ilkeleri arasında Milliyetçilik olan bir partinin terörle ilişkili olabileceğini söylediler. Bir büyük yalanı tuttular ve Yurt dışına para ödeyerek video montaj attılar; devletin parasını ödediler, genel başkan isimlerini verdi. Miting meydanında ve trt'de yalan video oynattılar ve dediler ki Pkk bunları destekliyor.'

Aydın’da seçimde 5 bin kolluk kuvveti görev yapacak Aydın’da seçimde 5 bin kolluk kuvveti görev yapacak