Kuşadalı turizmci son yolculuğuna uğurlandı Kuşadalı turizmci son yolculuğuna uğurlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı´nca 'Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale' sloganıyla yola çıkan mobil müze, Aydın´da vatandaşlarla buluştu. Aydın´a gelen mobil müzeyi ziyaret eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yetkililerden mobil müze ile ilgili bilgi aldı. Vali Aksoy´a Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer de eşlik etti.
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çanakkale Savaşları´nın öneminden bahsederek, 'Özellikle Çanakkale Savaşları´nın toplumun her kesimi tarafından öğrenilmesi, bilinmesi, gençlerimizin bugün ki kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nin, ne tür mücadelelerle kurulduğunu anlamaları bakımında önemlidir. Çanakkale ruhunun özümsenmesi bakımından bu faaliyeti önemsiyoruz. Çanakkale Savaşları´nın hangi şartlarda verildiğini çok iyi bilmek durumundayız. Özellikle genç arkadaşlarımızın, öğrencilerimizin daha fazla bilgi sahibi olmalarına fırsat sağlayacak bir organizasyon' dedi.
Çanakkale Savaşları´ndaki kahramanlıklar ve yaşananların anlatılması amacıyla Türkiye turuna çıkan tır, 08-09 Nisan tarihlerinde Aydın Atatürk Kent Meydanı´nda vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.