Değerli okurlarım, karanlık tünele girmeden önceki bu son çıkışımız.

Lütfen olup bitenlere ve ülkemizin yaşadığı kaos gibi 15 yıllık bir karanlık gidişe son verelim. 15 yıllık dedim çünkü, mevcut hükumetin ilk 7 yılının iyi geçtiğine inananlardanım.

İsterseniz son 15 yıllık uygulamalarına insan hakları açısından, ekonomik açıdan, kadın hakları açısından ve ahlaki açıdan bir bakalım mı ne dersiniz?

Biz hepiniz gibi, ülkemiz insanlarının, Avrupa da yaşayan insanlar gibi hür ve demokratik bir ortamda yaşama haklarımız olsun istiyoruz. Umarım sizlerde böylesi haklarınız olsun istersiniz. Ama ne yazık ki Ülkemin fabrikalarından çok hapishaneleri var ve buralarda en çok düşünen ve sisteme başkaldıran yazarlarımız düşünürlerimiz yatıyorlar. Hırsızlar, soysuzlar, adi suçluların cezaları bu hapishanelerimizin fikir suçlarından yatanlardan dolayı dolu olması nedeni ile erteleniyor.

Ekonomik yapımıza çok basit olarak bakalım. Eğer gelirimizin bu iktidar sahiplerinin göreve geldiği günden daha az iş görüyorsa, yani gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyorsa; bizler sıkıntı çekerken iktidar sahipleri ve yanında bulunan bir avuç insan akıl almayacak şekilde zenginleşmişse bu duruma dur demek gerekmektedir.

Kadın hakları açısından baktığımızda, iktidar ortakları yasalarımızda bulunan kadın haklarına dair kanunların kaldırılması konusunda mutabakata varıp, bir gecede İstanbul sözleşmesinden çıka biliyorlarsa, bu iktidarın devam etmesi durumunda kadınlarımız ve kızlarımıza kara peçeli kara günler bekliyor demektir.

Bu iktidarın göreve geldiği günden beri ahlaki yapımızdaki yozlaşmanın had safhaya ulaştığını hepimiz görüyoruz. Bir kez olması önemli değil gibi gösterilen tecavüzleri, çocuk tacizleri, tarikat yurtlarında kalan yavrularımızın hayatlarının sönmesine seyirci kalıyoruz. Bu yapılanlara sebep olduğu halde, hiçbir önlem almayanların bir 5 yıl daha görevde kalmaları vahim bir sonuç yaratacaktır.

Sahte afişlerle, sahte bildirilerle, sahte videolarla insanlarımızın şerefi ve haysiyeti ile oynanmasının seyirci kalınması değil, bilakis erk sahipleri tarafından yapılır olması siyasi ahlakında çöktüğünün delilleridirler.

Değerli okurlarım, 21 yıldır iktidarda olup da, bu seçim döneminde, sadece muhalefet söyledi diye, bazı hakları vereceğine dair söz verenlerin, 21 yıldan sonra güzel şeyler yapacaklarına inanmıyorum.

Kul hakkından bahsedip, 21 yıldır çalınan sınav soruları ve mülakatlar nedeni ile sınavları kazanan gençlerin yerine, yandaş çocuklarını yerleştirenler acaba, yedi kuşak sonrasında sınavı kazananların torunlarına borçlu değil mi? Bu kul hakkını kim ödeyecek? Bunlar gerçekten İslam mı?

Benim ülkemde gelirin yüzde doksanını bir avuç kişi yerken; kalan gariban halkımıza yüzde onunu paylaştırmak revamı?

Şimdi HDP nin, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp, Millet ittifakının adayı Kılıçtaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması nedeni ile, Millet ittifakını, PKK ile ilişiklendirenlerin, IŞID'ın devamı, Türk bayrağı ile sorunu olduğunu resmen açıklayan, HÜDAPAR ı kendi listelerinden meclise taşıdığını görmüyor musunuz?

Değerli arkadaşlarım, bu son yazım ola bilir. Bu yazımı sürekli yazılarımı yayınlayan gazetelerden kaçının yayınlayacağını da bilemiyorum.

Ama sizlere şunu söylüyorum.

Bu son cumhurbaşkanlığı seçimi, son seçimimiz ola bilir. 21 yıldır iktidarı elinde bulunduranların hamaset nutuklarına değil de, Millet itifakı ve bileşenlerinin söylemlerine bakınız. Bu bileşenlerin hiç birisi, İktidardakilerin anlattığı gibi APO yu hapisten çıkarmayacak.

İstedikleri tek şey,

Avrupa insan haklarına uygun insan hakları,

Avrupa yaşam standardına uygun gelir durumu ve yaşam standardı.

Avrupa adalet sistemine uygun adalet sistemi istemekten aşka bir şey değildir.

Tek adamın iki dudağı arasında ülke ve insanlarımızın geleceğinin olması, insan onuruna ve insan ahlakına uygun değildir.

Son kez olsun, 21 yıldır denediğiniz sistem yerine, bir kez olsun yeni ve güzel şeyler vadeden Millet ittifakının adayı Kılıçtaroğlu na oyunuzu veriniz. Onlarda bu vadettiklerini 5 yılın sonunda yapmazlarsa onları da 5 yıl sonra tekrar değiştirebiliriz.

Korkum odur ki bir kez daha bu tek adam sistemine oy verirseniz, belki de bir daha seçim yüzü göremeye biliriz.

Saygılarımla Allaha emanet olunuz.