Eskiden sokaklarda gece bekçileri görev yaparken bir dönem bunlara gerek kalmadı diyerek kaldırdık! Zaman geçti bu kez tekrar ' gece bekçilerini getiriyoruz' diyerek adeta yeni bir şeymiş gibi sokaklara sürdük.

Elbette gece bekçileri dün de bugünde önemli ama meseleyi eğer sadece bir kısım genci iş sahibi yapmak için apar topar yaparsanız! Yeterli eğitimi vermezseniz! Birde taşıyamayacağı kadar yetki verirseniz bu kez onların yarattığı sorunlarla uğraşırsınız!

Bekçilerin karıştığı vakalar arttı!

Ülkemizin farklı şehirlerinden görüntü ve olaylar basına yansıyor elbette hepsinde bekçilerimizin kusuru yoktur ancak biraz eğitim ve yetki sorunu olduğu açıkça ortada gibi görünüyor.

Aydın'dan bir örnek vereyim.

Aydın Efeler de Koltuk Döşeme işi yapan bir usta 1,5 ay kadar önce akşam dükkanda işini bitirir biraz gecikmiş eviyle işyeri arası 150 metre kadar.

İşi bitince işler malum kafalar yorgun bir kaç tane bira içer ve eve gitmek için çıkar yola BJK maçı varmış arkadaşı ile karşılaşır ayaküstü onunla sohbet eder eve doğru yola çıkar arabası 15 metre evine 50 metre yaklaştığında saat 21 40 gibi gece bekçisi durdurur der ki ' sokağa çıkma yasağı var' arkadaş arabasından belgeleri göstermek ister evinin de karşı da olduğunu söyler ama ihtilal olmuş gibi gidemezsin der ve doğal olarak sorunu büyütürler..

Polis çağırılır arkadaş karakola gider ifade verir ve evine döner ve Bayram sonu 2 ayrı ceza gelir 1720 lira.

Şimdi bu ceza iptal olur mu olmaz mı bu ayrı bir konu ancak şu pandemi sürecinde ve özelikle trafik cezaları nedeniyle Aydın'da halk Polis, Jandarma ve Bekçi arkadaşlarla imtihan edilmesi hiç hoş değil.

Kanunlara ve güvenlik güçlerine yürekten bağlı ve destek olan halkımıza yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle son dönemde bu konuda tepki artmaya başlamıştır.

Oysa Bekçi Polis Asker bizim canlarımızdır biz onlara her zaman destek oluruz ne oldu da her ay Aydın'dan 8 milyon trafik cezası kesiliyor! Bu cezalar her yerde aynı şekilde kesiliyor mu? Jandarma zaten zor olan köy şartlarında insanlarımızı ne kadar idare ediyor!

Bunların yanında birde gece bekçileri ile sokaklarda insanlar rahatsız edilir ise bu insanların bugüne kadar canı gibi koruduğu güvenlik güçlerimize bakışını değiştirirsiniz ki bu asla hoş bir şey değildir.

Aydın Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanımızdan bu konuda özel bir çalışma bekliyoruz!

Aydın köy olarak 600 civarında yerleşime sahip bunları her ne kadar mahalle olarak adlandırsanız da bunlar hep köy olarak kalacaktır. Köylere özel sorunları ( özelikle plakasız satılan motorlar) ciddi sorundur ayrıca halkı yaralayacak uygulamalar var ise bunları ortadan kaldırmak gerekiyor. Diğer taraftan halkın mal ve can güvenliği için 24 saat çalışan emniyet güçlerimiz için de eğer ' her ay şu kadar ceza kesin talimatı' veriliyor ise bundan vazgeçilmeli ve polis ile halk arasında köprü olan bekçilerimizin yaptığı hatalar halk ile polisimizi karşı karşıya bırakacak yanlışları var ise düzeltilmelidir.

Bekçilerin gidişine üzülmüş, gelişine sevinmiştik. Bu sevinç kursağımızda kalmamalı çünkü onların görevi halk evinde rahat uyusun diye sokakları güvenli tutmaktır. Aynı sokakta evi ve işyeri olan insana çileden çıkarıp kavga etmek değildir.