Denizlerde av yasağı başladı Denizlerde av yasağı başladı

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Seda Sarıbaş'ın Koçarlı'daki seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz, PKK destekçisi ve 6'lı Masa ortağı HDP'nin yaptıkları unutturulmaya çalıştırıldığını belirterek, 'Milletimizin o acı anılarını tazelemesi için hatırlatıcı video ve görsel çalışması yapmanızı istiyorum. Bebek katillerinin yaptıkları unutturulmasın' dedi.

Güne Koçarlı ziyareti ile başlayan 28. AK Parti Aydın Milletvekili Adayları Seda Sarıbaş, Koçarlı İlçe Başkanı Ümit Özdemir, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Dağdeviren, Gençlik Kolları Başkanı Serhat Deveci ile parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Koçarlı İlçe Teşkilatı'nda partilileri ile buluşan Seda Sarıbaş, esnaf ziyaretlerinde bulunarak partisine destek istedi. Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu ile sohbet eden Sarıbaş, talepleri dinledi. Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz'ün isteği ise dikkat çekti. Muhtar Sarıöz, 6'lı Masa'nın gizli ortağı HDP'nin PKK destekçisi olduğunu söyledi. Milletvekili Adayı Sarıbaş, Belediye Başkanı Kaplan ve ilçe yöneticilerinden talepte bulunan Muhtar Yahya Sarıöz, 'Ülkemizde terör sorunu kalmadı ama yıllarca askerimiz, polisimiz ve bebeklerimizi şehit edenler, bugün siyaset arenasında ortakları ile birlikte hareket ediyor. Ben o acı dönemi en iyi bilen ve asla unutmayacak olanlardanım. Sizlerden talebim, milletimizin o acı anılarını tazelemesi için hatırlatıcı video ve görsel çalışması yapmanızı istiyorum. Bebek katillerinin yaptıkları unutturulmasın. Acı ama ülkemizde en az 30 yıl bu sorun yaşandı' diye konuştu.

Muhtar Sarıöz'ün bu talebini dinleyen Sarıbaş, 'Biz bu talebiniz ile ilgili hem kendimiz ilgileneceğiz hem de parti kademelerimize ileteceğiz. Aydın'ın her ilçesinde seçim çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz ve halkımıza bunları anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın büyük bölümü bunun bilincinde, tercihlerini de doğru yönde yapacaklarına inanıyorum' şeklinde yanıt verdi.

Daha sonra Koçarlı Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Milletvekili Adayı Seda Sarıbaş, Kurum Müdürü Yusuf Nas, Koçarlı Halk Eğitim Merkezinde El Sanatları Öğretmeni Emel Kaya ile burada ki kursiyer kadınlarla bir araya geldi. Kadınlarla birlikte bambu rattan dekoratif sepet örümü yaparak Halk Eğitim Merkezindeki kurslar hakkında bilgiler aldı. Buradan özel bir konfeksiyon atölyesine geçen Sarıbaş, terzilik yapan kadınlarla buluştu. Dikiş makinesinin başına geçerek dikim yapan Sarıbaş, 'Annemde terziydi. 12 yaşımda ovarlok çekmeyi, dikiş dikmeyi öğretti. 'Elinizde bir altın bileziğiniz olsun' derdi. Terzilik hem çok kıymetli hem de çok zor bir meslektir' ifadelerini kullandı.

Koçarlı'da mahalle ziyaretleri de gerçekleştiren Seda Sarıbaş, günün diğer bölümünü ise İncirliova'ya ayırdı.