Evet,Kurban bayramındayız. Bayramı bayram gibi yaparız inşallah. Kaza bela ve musibetlerden uzak olarak.

Kurban bayramının başlangıcı olarak daha ziyade İbrahim (a.s.( ve oğlu İsmail (a.s.) arasında geçen asude olay teşkil eder. Bu olay yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Saffet suresi 101-111. ayetlerinde geçmektedir. Olay özetin özeti olarak şöyle:

İbrahim (a.s.)'ın yıllar geçmesine rağmen çocukları olmamıştır. Allah'a bir erkek çocuğum olursa senin için onu kurban edeceğim diye dua eder. Sonra İsmail (a.s.) dünyaya gelir. İbrahim (a.s.) sürekli olarak rüyasında neden verdiği sözü tutmadığı hatırlatılınca, durumu eşi Hacer validemize ve oğlu İsmail (a.s.)'a duyurur. Bunun üzerine onlar şu eşiz cevabı verirler:

Hacer validemiz; ' İbrahim, rüyanda da olsa, sözünü yerine getir, bizi sabredenlerden bulacaksın…' der.

İsmail (a.s.)'da; 'Babacığım emrolunanı yap, bizi mutlaka sabredenlerden bulacaksınız…' cevabını verir.

Bunun üzerine İbrahim (a.s.) oğlu İsmail (a.s.)'ı eşi Hacer validemizi hazırlatarak, Mekke'de Mina denilen yere götürüp keseceği esnada, Allah Teala Cebrail (a.s.) ile bir koç gönderir ve o kurban edilir.

Kurbanın bayramı, bu ve arefe günü Arafat dağında yapılan vakfe sevicinin doruk noktalarıdır.

Bizlerde inşallah, İbrahim ve İsmail (a.s.)'lar ile Hacer validemiz gibi başımızdan geçen önemli dönüm noktalarında Allah için sabredenlerden olup, dünyada ve ahrette bayram edenlerden oluruz.

Bu vesile ile ebediyete intikal eden bütün geçmişlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Askerlerimize ve güvenlik görevlilerimize Rabbimizin Hafiz ismi celili hürmetine muzafferiyetler ve bayramlarını tebrik ediyorum.

Hastalarımıza şifalar ve hayırlı bayramlar diliyorum.

Sizlere de Allah'tan sağlıklı ve hayırlı bayramlar diliyorum.

Sağlıcakla kalın.