Aydın'ın önde gelen eğitim kurumlarından olan Özel Başak Koleji, Özel Bilgi Anadolu Lisesi'ni bünyesine kattı.

Özgür düşünceli ve mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla 28 yıl önce yola çıkan Özel Aydın Başak Koleji eğitimde kalitesini ön plana çıkartmaya devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiği birçok proje ile adından sıkça söz ettiren kolej, öğrencilerinin lise hayatları boyunca da yanında olacak. Yeni oluşum hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Temsilcisi Alp Ayaydın ve Genel Direktör Metin Akyol, Türkiye'nin en iyi lise anlayışını önümüzdeki dönemden itibaren göstermeye başlayacaklarını kaydetti.

'En iyi üniversitelere öğrenci göndermeyi hedefliyoruz'

Özel Başak Koleji Yönetim Kurulu Temsilcisi Alp Ayaydın, lise oluşumunda yapılan tüm çalışmaların Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek tarzda olacağını söyleyerek, 'Özel Başak Koleji olarak yaptığımız tüm başarılı çalışmalar ile adımızı insanların akıllarını kazıdık. Bugüne kadar eğitim ile ilgili ortaya koyduğumuz vizyonu lise kısmında da devam ettireceğiz. Gerek yurtdışı gerekse yurtiçi en iyi üniversitelere öğrenci göndermeyi hedefliyoruz. 250 kişilik lise kontenjanımız var, sınıflarımız 16'şar kişilik. Lise öğrencisi alımlarını mutlaka bir uygulamaya tabi tutarak yapacağız. İlgilenebileceğimiz ve başarıya ulaştırabileceğimiz öğrencilerimizi seçeceğiz. Öğrencilerimizle kişisel ve analitik gelişim konusunda ilgileneceğiz. Vizyonu açık bir şeyler başarmaya hazır, başarılarının tesadüf olmayacağı öğrenciler ile birlikte olacağız' dedi.

Bilim ve teknoloji ile donanmış lider bireyler yetişecek

Başkan Atay, iftar sofralarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor Başkan Atay, iftar sofralarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Aydın dendiğinde Özel Başak Koleji'nin akla gelen ilk 5 kelimenin içerisinde yer aldığını kaydeden Genel Direktör Metin Akyol, 'Sadece akademik açıdan başarılı çocuklar değil, farklı bakış açısına ve dünya görüşüne sahip, sanat ve sporla ilgili bireyler olarak hayata hazırladığımız öğrencilerimize, üniversite hayatlarına kadar eşlik edeceğiz. Dünyadaki tüm kolejlerini inceleyerek kendi eğitim anlayışımız ile sentezledik. Bilim ve teknoloji ile donanmış lider bireyler yetiştireceğiz. Yaptığımız her işte lider olmak için yola çıktık ve başardık. 2-3 sene içerisinde de Özel Başak Koleji Anadolu Lisesi olarak da başarımızı taçlandıracağız. Yeni dünyada yaratıcı insanlara ihtiyacımız var. Sanattan finansa birçok konuyu anlayan aynı zamanda da meslek sahibi bireyler yetiştireceğiz. Tüm alt yapı çalışmalarımız çantamızda şimdi sıra bunları pratiğe dökmeye geldi. Türkiye'ye liselerin nasıl olması gerektiğini göstereceğiz' ifadelerini kullandı.