Saygı değer okuyucularım.

Sağlık sebebiyle bir süredir sizlerden ayrı kaldım. Yeniden sizlerle beraberiz. Kavuşturan Rabbime şükürler olsun.

Buradan esinlenerek; ayrılmak zor. Bu beşeri bir duygu. Belki de dünyaperestlik. Şundan dolayı; Dünya hayatında nasıl davranmamız gerektiğini söyleyen Peygamber efendimiz; ' Dünya da misafir olduğumuzu' ifade ediyorlar. Öyleyse, mola vere vere yol almakta olduğumuzu unutmamakta mutlak fayda var.

İnsan evladı anne rahminden çıkınca nasıl da feryat ediyor değil mi? Hele memeden ayrılması ne kadar zor. Babanın yüzünün gülmemesi ne kadar ağır. Onların ebedi aleme intikali ise kolun kanadın kırılması demek.

Ama bu boşluğu doldurmak mümkün. Nasıl mı? Kavuşma ümidiyle. Yani ahiret inancıyla. Bu inanç sahibini pek çok badireden kurtarır. Ayrılık zor olsa da, nasıl olsa ahirette buluşup, kucaklaşacağız ümidi, bu yükü hafifletir. Hatta bu ümit; dünya yaşantımızı düzenler.

Bu sebeple her Müslüman ahiret inancını diri ve aktif tutmalıdır.

Anne-babamızla, hürmet ettiğimiz ve sevdiklerimizle bir gün karşılaşacak olma duygusu, onları ihmal ettirir mi? Onlara karşı ayıplı ve kusurlu davrandırır mı? En önemlisi Allah kul ilişkileri bozuk gider mi?

Umre mevsimi başladı. Umreye gidecek olanlar, yakınları ve uğurlayıcıları Mekke'ye ve Medine'ye; Beytullah'a, Hz. Peygamber'e İslam'ın doğduğu toraklara kavuşacak olmanın sevinci ve ümidi ile duygu yoğunluğu yaşıyorlar. Oralardan ayrılırken ise hasretlik hüznüyle, gözyaşları yine akıyor.

Demek ki, gerçek olana giderken sevgi gözyaşları nasıl akıyorsa, gerçekten ayrılırken de hasretlik gözyaşı bir o kadar içten geliyor.

Bu duygular; 'Allah Teala' nın yeryüzüne indirdiği; canlı varlıklara nasip ettiği 1 parça sevginin tezahürüdür.'

Rabbim bu sevgiden mahrum bırakmasın.

Kendisine ve hasretliğini çektiklerimize kavuşmayı nasip etsin. Ayrılık acısını, hasretlik ümidiyle dindirsin.

Sağlıcakla kalın.

NOT: Rahatsızlığım sürecinde yoğun işlerinin arasında bana ziyarete gelen Mehmet Evren KARAKÖSE kardeşime, telefonla arayan dostlarıma teşekkür eder Cenab-ı Haktan. Sağlık ve afiyetler niyaz ederim.