HABER: DOĞUKAN ALKAN - Lansmana bir çok sayıda davetli ve misafirler katılım sağladı. Özellikle de fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Cross Hybrid, geri sayım ile birlikte davetlilerin ilgisine sunuldu.

Aracı inceleme fırsatı bulan davetliler '' Çok beğendik gerçekten harika olmuş. Ön ızgarası ve keskin hatlı far tasarımını ve 525 litrelik bagajını çok beğendik, arka koltuklar katlandığında 1,321 litreye kadar yükseliyor.'' ifadeleri kullanıldı.

Lansman hakkında açıklamlarda bulunan Toyota Parmaksızlar Satış Ve Pazarlama Müdürü Özden Toker;

'Efsane Bambaşka Bir Boyutta'

Jandarma Akbük’te bilgilendirdi Jandarma Akbük’te bilgilendirdi

''Bugün burada Toyota adına yepyeni bir model olan Corolla Cross Hybrid ile tanışmak için bir araya geldik.

Bu yeni modelimiz, markamız ve hitap ettiği C-SUV segmentinde büyük bir öneme sahip olacak. Hem lansmana özel fiyatları hem de sahip olduğu özellikler bakımından segmentindeki dengeleri alt üst edeceğini düşünüyoruz.

Böyle bir modeli müşterilerimizin merakla ve heyecanla beklediğini biliyoruz çünkü henüz daha showroomlarımıza girmeden, müşterilerimiz aracı fiziksel olarak görmeden çok fazla telefon ve talep aldık.

SUV segmentinin her geçen gün önemini artırdığını ve daha fazla müşterinin SUV model tercih ettiğini biliyoruz. Toyota olarak da her segmentte bir SUV seçeneği sunmaktan heyecan duyuyoruz. Corolla Cross Hybrid de Toyota'nın SUV liderliğine giden yoldaki ana modellerden biri olacak.

'Efsane Bambaşka Bir Boyutta' sloganıyla satışa sunduğumuz Corolla Cross Hybrid, birçok yeni teknolojiyi de ilk kullanan Toyota modeli olarak öne çıkıyor.

Sahip olduğu 5. Jenerasyon Hibrit teknolojisi, üstün güvenlik özellikleri sunan Toyota Safety Sense 3, yeni 10.5 inç yüksek çözünürlüklü multimedya ekranı ve 12.3 inç dijital kokpitiyle gerçekten rekabeti bambaşka bir seviyeye taşıyacak.

Bu modelin Toyota markamız adına hayırlı olmasını diliyorum, siz de modeli incelediğinizde iddiamızda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha göreceksiniz.

Etkinliğimize katılan herkese teşekkür eder, başka yeniliklerde yeniden görüşmeyi temenni ederim.'' ifadelerini kullandı.

YENİ TOYOTA CROSS HYBRID NELER SUNUYOR ?

Toyota'nın en gelişmiş hibrit teknolojisi ilk kez Corolla Cross'ta
Toyota, Corolla Cross modelinde global olarak ilk kez 5. jenerasyon hibrit teknolojisine yer verdi. Toyota'nın 25 yıldan bu yana sürekli olarak geliştirdiği hibrit teknolojisi, 5. jenerasyonuyla daha güçlü ve daha keyifli bir sürüş sunarken, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon değerleri elde edilmesini sağlıyor.

1.8 litre hibrit motora sahip Corolla Cross Hybrid, yeni nesil sistemle birlikte yüzde 15 daha fazla güç üretiyor. Elektrik motoru ve benzinli motoru kombine eden 1.8 litre hibrit sistem, 140 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor. Önden çekişli olarak sunulan Corolla Cross Hybrid, 170 km/s maksimum hıza çıkıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9,9-10 sn saniyede tamamlıyor. WLTP ölçümlerinde birleşik yakıt tüketimi yalnızca 5,0-5,1 lt/100 km olan Corolla Cross Hybrid, 115-117 g/km CO2 emisyon değerine sahip.

Daha hafif ve kompakt olan 5. jenerasyon hibrit sistemi, verimliliği artırırken artan güç çıkışıyla da dikkat çekiyor. Sistemde yer alan yeni lityum-iyon batarya da, yüzde 14 daha hafif olmasına karşın yüzde 15 daha yüksek çıkışa sahip. Batarya soğutma sistemi de daha sessiz çalışma ve uzun batarya ömrü için optimize edildi.