Kuşadalılar Tiyatro Günleri ile ücretsiz oyunlarla buluşuyor Kuşadalılar Tiyatro Günleri ile ücretsiz oyunlarla buluşuyor

Aydın'da tiyatro sanatının gelişmesine, yayılmasına ve tanıtılmasına katkıda bulunan 3 isimden biri olan usta eğitmen ve yönetmen, Deneme Oyuncuları Sanat Tiyatrosu (D.O.S.T. ) Genel Sanat Yönetmeni Okan Atalay oyunculuk eğitimi vermek üzere ve kardeş tiyatro olacakları, sürekli çalışma yapmayı planladıkları Almanya Nürnberg Objektif Kültür Merkezi'ne protokol imzalamaya gidiyor.

1997 yılında Nürnberg şehrinde oniki kişiyle kurulan Objektif Sahne Avrupa'nın en kalabalık kadrosuna sahip tiyatrosu olmasıyla ayrı bir değer kazanıyor. Objektif Sahne Almanya´nın birçok şehriyle birlikte, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve Fransa`nın bazı şehirlerine turne yapan, Türkçe ve Almanca olarak sahnelediği oyunlarla başarıyı yakalayan Objektif Kültür Merkezi (OKM) Almanya´daki Türklerin kültürel hayatını zenginleştirmek, Türk ve Alman sanatçılar ile sanatseverlerin bir araya gelmelerini sağlayarak vatandaşlarımızın Alman toplumuna entegrasyonuna katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

31 Ocak 2020 ile 17 Şubat 2020 tarihleri arasında, Aydın'dan ilk kez bir tiyatro hocası sanat eğitimi ermek üzere yurtdışına çıkıyor.

Aydın'ın en eski hocalarından birisi olması vesilesiyle, şu an tüm imkanların bulunduğu Aydın'da, hiçbir imkandan yararlanamayan, ancak yapılan tüm salonlarda, mimarisinden, fizibilite çalışmalarına, ses tesisatlarından, ışık tesisatlarına kadar emeği olan Okan Atalay, 'Artık dışa açılma zamanı geldi. Bu vesileyle uzun yıllardır Objektif Kültür Merkezinin Kurucusu ve Hocası Ertuğrul Karakaya ile dostluklarını sanatsal platforma aktararak, ülkeler arası sanatsal ve kültürel alış verişe uygun zemin hazırlayacaklarını belirttiler. Önümüzdeki Şubat ayında imzalanacak olan protokol kapsamında, Almanya Nürnberg ve Objektif Kültür Merkezi arasındaki gelişmeleri bizde merakla takip ediyor, olacağız. Bizde kendisine ilimizi yurt dışında temsil edeceği için teşekkür ediyoruz' dedi.