Ancak hala daha maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeyen insanların sık sık gündeme gelmesi ve tedbirlerin yeterliliği konuşulurken bir gün içerisinde Aydın'ın bir çok ilçesinde vaka artışları ve vefat haberleri geldi.

Nazilli, Çine, Sultanhisar ve Kuşadası başta olmak üzere ilçelerinden peş peşe gelen haberler ve Aydın'da vaka sayılarının artması ile insanların çevre ve yakınlarının test sonuçlarının pozitif çıktığı duyulması vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı. Hastanelerden gelen haberler dışında özel bir bankanın şubesinde 3 çalışanın korona virüse yakalanması sebebiyle şubenin kapatılması, ciddiyetin durumunu gözler önüne serdi.

Vakaların artması ile ve çevrelerinde pozitif vakaların yükselmesi nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak edilirken, uzmanlar ise zorunlu olmadıkça evde kalınarak toplumsal hareketliliğin yavaşlatılması gerektiğini vurguladı.

Elektronik sigara yüzünden ciğeri söndü Elektronik sigara yüzünden ciğeri söndü

SALGINDA TSUNAMİ ETKİSİ EGE'DE BAŞLADI
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, günlük bin 500 ila 2 bin arasında yeni hasta olduğunu belirterek, 'Toplumsal hareketliliğin yavaşlatılması gerekiyor. Zorunlu alanlar dışında her yer yavaşlatılabilir' dedi.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) mevsimsel grip ve Covid-19 salgınının birleşmesi ile ortaya çıkacağını açıkladığı 'Salgında tsunami' döneminin Ege'de başladığı ifade ediliyor.

GEBE VE ÇOCUK VAKALARI ARTIYOR
Son 15 günde corona virüs vakalarında ciddi artış yaşandığının altını çizen Edirne Tabipler Odası Başkanı Dr.Gürcan Altuğ, Covid-19 testi pozitif çıkan gebe ve çocuk sayısında ciddi artış yaşandığına dikkat çekti. Altuğ ayrıca, acil durum dışında büyün ameliyatların durdurulduğunu anlattı.