Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı

HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı bir proje olan tesis elektronik geçiş sistemi, tesislerin kullanım oranlarını ölçmek, antrenör sporcu, personel, Gençlik Merkezi üyesi gençlerin ve vatandaşların tesis kullanım verilerini belirlemek amacıyla kuruldu. Bu kapsamda Aydın il ve ilçelerde toplam 20 tesiste elektronik geçiş sistemi kurulumu gerçekleştirildi.

Yeni T.C cipli kartının yanı sıra Elektronik Tesis Geçiş Sistemi mobil uygulamalarda giriş yapılabilecek. Spor tesisleri için SPORCUYUZBİZ, Gençlik Merkezleri için ise GENÇİZBİZ Andorid veya Appstore uygulamalarıyla tesislere giriş yapılabilecek. Andorid veya Appstore SPORCUYUZBİZ, GENÇİZBİZ uygulamaları indirilerek e-devlet girişi ile sporcu veya genç kartı modülünden karekod oluşturarak giriş yapabilecek. Veliler uygulamalardan kendi e-devlet şifresini yaparak, VELAYET girişine çocuklarının T.C'sini girerek karekod oluşturabilecek.

'ANLAYIŞ BEKLİYORUZ'
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada spor tesislerine giriş ve çıkışların artık kontrollü bir şekilde yapıldığı belirtilerek, 'Tesislerimize girerken ve çıkarken vatandaşlarımız ve gençlerimiz elektronik geçiş sistemini kullanmalarını rica ediyoruz. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan ve gençlerimizden anlayış bekliyoruz' ifadeleri yer aldı.