Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı

HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Aydın Birinci Amatör Küme'de mücadele edecek olan Efeler'in iki genç ekibi Demirci Spor ile SHÇEK Spor yeni sezon hazırlıkları kapsamında hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Efeler'deki Adnan Menderes Stadı 1 Nolu Yan Saha'da dün oynanan karşılaşmada ışıklandırma krizi yaşandı. Saat 17.00'de başlayan maçın ikinci yarısında havanın kararmasından dolayı stat yetkililerinden ışıklandırmanın açılması istendi. Durumu Aydın Adnan Menderes Stadyumu Tesis Amiri Emin Güreli ile telefonda görüşen Demirci Spor Başkan Yardımcısı Hüseyin Barış Özsoy şok bir cevap ile karşı karşıya kalarak ışıklandırmanın açılmasına izin verilmediğini söyledi. Işıklandırma açılmaması nedeniyle genç oyuncular maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

BAKAN KASAPOĞLU'NUN SÖZÜ HAVADA KALDI
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu vatandaşların erişimini kolaylaştırmak amacıyla spor tesislerinin 7 gün 24 saat esasına göre çalışacağını belirtirken, tesislerin kullanımında yaşanan problemler Bakan Kasapoğlu'nun sözünü havada bıraktı. Bakan Kasapoğlu'nun adeta sözünü çiğneyen Tesis Amiri Güreli'nin gençlerin spor yapmasına engel olması iki kulübün yöneticileri tarafından tepki ile karşılandı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'nun ise Bakan Kasapoğlu'nun talimatına uymayan personeli Emin Güreli hakkında nasıl bir tutum izleyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.
ELEKTRİK FATURASI ÇOK GELİYORMUŞ
Konu ile ilgili gazetemize ulaşan Demirci Spor Başkan Yardımcısı Hüseyin Barış Özsoy başından geçen talihsiz olayı anlattı.
Efeler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden hazırlık maçı yapmak için izin aldıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Özsoy, 'Dün Adnan Menderes Stadyumu'nda oynadığımız hazırlık maçımızda bize göre büyük bir rezalet yaşadık. Saat 17:00 da başlayan maçımız ikinci yarısında kararmaya başlayan hava ile birlikte ikinci yarının ortalarında oynanması zor bir duruma geldi. Işıklandırmanın açılmasını tesisteki yetkiliden istedik. Kendisi Tesis Amiri Emin Güreli'den izin alması gerektiğini, talimat olmadan ışıkları açamayacağını söyledi. Müdürle görüştükten sonra ise izin alamadığını bu yüzden ışıkları açamayacağını bizlere iletince Tesis Amiri Emin Güreli'yi bizzat arayıp durumu sordum. Kendisi elektrik parasının çok geldiğini bu sebeple ışıkları açmayacaklarını söyledi. Bu saatte maç yapmayı bizim tercih ettiğimizi, aslında sahayı ücretle satması gerektiğini beyan etti. Bizzat kendisine ısrarla bu tasarrufun kimde olduğunu, bu kararın kime ait olduğunu sordum. Net bir şekilde tasarrufun kendisinde olduğunu ve ışıkların açılmasına kendisinin izin vermediğini söyledi' dedi.
'GÜRELİ, BAKANIN TALİMATINDAN BİRHABER'
Havanın iyice kararmasından dolayı hazırlık maçını yaklaşık 10-15 dakika erken bitirmek zorunda kaldıklarının altını çizen Özsoy,
'Zaten çok zor şartlar altında gençlere spor yaptırabilmek için verdiğimiz mücadelemizin böyle baltalanması bizi çok üzdü. Sayın Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun gençlerin spordan kopmaması için 'Spor tesislerinin 7 gün 24 saat açık kalacak' diyerek verdiği talimattan bihaber olan Sayın Güreli'yi bu hareketiyle olduğu makamı haketmediğini ispatlamıştır. Kendisini tek amacı spor yapmak olan iki takımın verdiği emeği hiçe saydığı için kulübüm adına kınıyorum' diyerek tepki gösterdi.