Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Temmuz'da uygulamaya konulan 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da aile hekimleri bugün eş zamanlı olarak iş bırakma eylemi yapıyor.

Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı

Aydın Aile Hekimleri Derneği (AYAHED) Başkanı Taner Balbay, aile hekimlerinin bugün iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. Başkan Balbay, 'Aile hekimleri bir buçuk yıldır koronavirüs ile mücadele ederken, Sağlık Bakanlığı 1 Temmuz 2021'de bir sözleşme ve ödeme yönetmenliği çıkardı. Aydın'da 360'a yakın üyemiz var. Tüm Türkiye'de 25 bine yakın aile hekimi var. Bu sözleşme yönetmeliği sözde bizim lehimizeymiş gibi çıkarmasına rağmen, bu bir ceza yönetmeliğidir. Tüm haklarımızı kısıtlayan, haksız ve hukuksuz bir yönetmeliktir.
Biz bu yönetmeliğe uymadığımız zaman mevcut ücretlerimizden yüzde 10'a yakın kaybımız oluyor. Entegre hastanelerde çalışan arkadaşlarımız iki sene içinde beş tane nöbetine mazeretli bile gitmese sözleşmeleri fesih edilebiliyor. Sosyal medyaya veya gazetelere açıklama veren herhangi bir aile hekimine 50 puan ceza veriliyor. Bu açıklamayı verirken, bile ceza yiyebilirim. Tüm bunları protesto ediyorum. Bu yönetmeliğin düzeltilmesi için Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ve sendikaların kararına uyarak tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da aile hekimleri olarak bugün iş bıraktık. Bu yönetmelik düzelmez ve bakanlık diyalog kapılarını açmazsa 27 Ağustos'ta da iş bırakma eylemi yapacağız. Bundaki amaç sağlık bakanlığındaki farkındalığı arttırmak, sağlık bakanlığının bu yaptığı ceza yönetmeliğinin düzeltmesini sağlamak.
Bu yönetmelik, koronavirüs ile mücadele etmeye devam eden tüm aile hekimlerinin moralini ve şevkini kırmışlardır' ifadelerini kullandı.