CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İsmet İnönü'ye 'darbeci' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Tezcan, 'İsmet İnönü bu ülkeyi mutlakiyetten alıp demokrasiye taşıyan kadroların en başta gelen isimlerinden biri olmanın onurunu yaşarken senin temsil ettiğin Saray düzeni ise bu ülkeyi demokrasiden alıp tek adam rejimine götürmenin ayıbını taşıyor. Senin gibi 20 Temmuz darbesi ürünü bakanların darbe karşıtı pozlar takınmasının hiçbir inandırıcılığı yoktur'' dedi.

Açıklama üzerine ise Aydın AK Parti Milletvekili, TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş cevap verdi;

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, demokrasi şehidimiz ve merhum Başbakanımız Adnan Menderes'in aziz hatıralarını yaşatmak için Çine Çayı kenarında açılan Adnan Menderes Müzesi'nde geçtiğimiz gün tarihi anlardan biri yaşandı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, tarihin şahitliğini yapan bu müzede, demokrasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 'çok partili sisteme geçişin' yıl dönümünde akademisyen ve gazetecilerle bir forum gerçekleştirdi. Bu önemli program belli ki birilerini rahatsız etti.

Şoför esnafına seslenen Savaş: ‘Kazanırsam kazancınız artar’ Şoför esnafına seslenen Savaş: ‘Kazanırsam kazancınız artar’

Her şeyden önce şunu ifade etmeliyim ki AK Parti, darbeleri ezen, vesayeti ortadan kaldıran bir anlayışla Türk siyasal yaşamında tarih yazmıştır. Darbelerin karşısında olan partimiz, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, lider-millet kenetlenmesiyle; darbecilere, darbe sevici hainlere, vesayetçilere en güçlü cevabı vermiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde, Milli iradenin zaferiyle ülkemizde darbeler tarihe gömülmüştür.

15 Temmuz'a tiyatro diyenler, milletimizin dik duruşuyla savuşturulan bu darbe girişiminin akabinde kazanılan milli irade zaferine 'sivil darbe' deme cüretini göstermektedirler. Çok partili döneme geçtikten sonra adı darbelerle anılan bir partinin Genel Başkan Yardımcısı olan Sn. Bülent Tezcan'ın, ne merhum Menderes'i ne de Adnan Menderes'ten bugüne verilen demokrasi mücadelesini anlamasını zaten beklemiyoruz. Ancak, bunu benimsemese de merhum Başbakanımız Adnan Menderes'in memleketi Aydın'ımızın Gazi Meclisimizde temsilciliğini yapan bir milletvekilinin, geçmişten bugüne demokrasi adına verilen mücadeleye saygı göstermesini beklerdik.'' İfadelerini kullandı.