Öyle bir KENT düşünün ki! adını Dünyanın en güzel kadını Aşk ve güzellik Tanrıçası Aphrodite'den almış olsun :)

Sevgili Aydın İlimiz'in göz bebeği aynı zamanda nadir olarak içinde müzesi bulunan ve Saygıdeğer ünlü fotoğrafçı Ara GÜLER'in Aphrodisias'a ait çektiği ünlü fotoğrafların bulunduğu sergi salonunu barındıran ve daha nice niteliklere sahip APHRODİSİAS ANTİK KENTİ!

Aphrodisias Antik kenti Aydın ilimizin Karacasu ilçesinde yer alır.Kentin tarihi M.Ö 5 binli yıllara kadar dayanmaktadır. Kentimizin en önemli özellikleri arasında; en iyi heykeltıraş ustalarını yetiştirmiş olması aynı zamanda döneminin en önemli tapınma merkezlerinden birisi olması yer alır. Aphrodisias buna bağlı olarak birbirinden güzel mermer işçiliğini görebileceğiniz emsallerine kıyasla iyi korunmuş, mermerin resmen tüm ince detayları ile işlendiğini hayranlıkla izleyebileceğiniz bir antik kenttir. Aslında kentin kendine has bir mimari stili vardır. Peki neden mermer bu kadar bolca mevcuttu diye sorabilirsiniz… Kentin yakınlarında bulunan dağ değerli bir mermer kaynağıydı! Diye cevap verebilirim:)

Aphrodisias Antik Kentin'in en çok dikkat çeken mimari açıdan ün yapmış ve fotoğraflara konu olmuş eserleri arasında; Tetrapylon diye adlandırılan görenleri büyüleyen Anıtsal Tören Kapısı, belirli sütunları ayağa kaldırılan döneminin en önemli tapınma merkezi Aphrodite Tapınağı, görenleri halen hayretler içinde bırakan yaklaşık 30 bin kişi kapasiteli elips şeklindeki Ege bölgesinin en iyi korunmuş stadyumu, bir dönemler değerli heykellerin sahnesini süslediği Antik Tiyatrosu, Sebasteion Anıtı, Hadrian ve Tiyatro hamamları, Odeon, Piskoposluk Sarayı, Agorası, Tiberius Portikosu vb …yer almaktadır.

Ege bölgesinde yaşayıp halen bölgemizin sahip olduğu Tarihi değerleri görmeyen sevgili okurlarım haydi artık gezmeye başlayın :) İnsanlar bu değerleri görmek ve bilgi sahibi olmak için Dünya'nın bir ucundan ülkemize geliyorlar sizler ise çok şanslısınız çünkü bu değerlerin içinde yaşıyorsunuz…

Haftaya görüşmek dileğiyle…HOŞÇAKALIN.