Polis, Nazilli’deki araç kurşunlama olayıyla ilgili soruşturma başlattı Polis, Nazilli’deki araç kurşunlama olayıyla ilgili soruşturma başlattı

Ali Soydemir
AYDIN (İHA) - Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Aydın'ın doğusunda akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış önce Kuyucak ilçesini vurdu. Dereye dönen cadde ve sokaklarda araçlar mahsur kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Nazilli-Denizli karayolunu basan yağmur suları nedeniyle trafik durdu ve kontrollü olarak tek şeritten akış sağlanmaya çalışıldı. Edinilen bilgiye göre Kuyucak İlçe Stadı'nın aşırı yağış nedeniyle bir duvarının yıkıldığı belirtildi.

Nazilli'de ise kentin ana caddeleri sel nedeniyle trafiği olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç aniden yükselen ve rögarlardan taşan yağmur suları nedeniyle sular altında kaldı. Trafiğin adeta durduğu ilçede çok sayıda ev ve ana arterlerde bulunan alt geçitler sular altında kaldı. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağışın getirdiği sel sularının altında kalan cadde ve sokaklardaki suların tahliyesinde güçlük yaşandı. Aydın-Denizli karayolu Nazilli şehir merkezinde bulunan kavşaklar ve asfalt aniden yükselen yağmur suları nedeniyle trafik kilitlendi. Bazı araçlar sular altında kalınca trafik durdu ve uzun süren uğraşlar sonucu tek taraflı şekilde trafiğe yeniden açıldı. Sağanak yağmurun fırtına şeklinde olmaması ise yağmurun etkisini azaltırken cadde ve sokakları adeta dereye çeviren sel suları rögarlara da sığmadı. Bazı araçlar alt geçitteki derin sel sularına rağmen geçmeye kalkınca mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri ve vatandaşların çabasıyla çok sayıda araç yapılan çalışmalar ile kurtarıldı.

Sel nedeniyle herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenilirken maddi zararın ise suların çekilmesinin ardından tespit edileceği belirtildi.