Aydın AK Parti Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi ;

SAVAŞ, ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE VERDİ SAVAŞ, ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE VERDİ

''

İstikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimiz, bizlerin en kıymetli hazinesidir. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama ve onlara rehberlik etme mesleğidir.

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışıyla medeniyetler kurmuş bir millet olarak ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin farkındayız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileşmesi yönünde önemli adımlar attık. Hükümetlerimiz döneminde sınıf ve okul kapasitemizi arttırdık, okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik, en son yıllardır beklenen Öğretmenlik Meslek Kanununu çıkararak öğretmenlerimizin özlük haklarını düzenledik. Bundan sonra da yine eğitim ve öğretmenlerimiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan en önemli gücün; tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesiller yetiştirmek olduğunu biliyoruz. Bu sebeple öğretmenlerimiz; evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa eden kahramanlarımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevi başında şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor; emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.'' ifadelerini kullandı.