Ticari hayat;
İçinde olanlara zaman zaman 'Fırsatlar' sunar. Eğer nasibi yakalamak İçin çaba gösterirseniz ve kısmetiniz de var ise bereketinden istifade edersiniz.

Siyasetin de benzer tarafının olduğuna eskiden beri inananlardanım.

Siyasetin içindeyseniz ve siyasetin gerçek amacına uygun bir şekilde çalışmalar yapmakla temayüz ettiyseniz ve de sabır gösterirseniz zaman içinde bu alanda da 'Fırsatlar' doğar.

Doğan fırsattan istifade etmek için doğru bir 'hamle' de yapmışsanız o fırsatı yakalarsınız.
Onun için 'Hayat inanmak ve mücadele etmektir' (Hz.Ali) ilkesinden hareket ederseniz kısmet bazen ayağınıza kadar gelir.

Bu çabayı, iyi incelerseniz;
• Rahmetli Menderes'te görebilirsiniz,
• Yine Rahmetli Özal'da da görülebilir,
• Tabiatiyle Tayyip Erdoğan'da da gördük ve yaşadık.

O ve arkadaşları bu siyasi fırsatı yakaladıkları gibi, il, ilçe ve beldelerde hızla kuruldu, halkın da teveccüh ve desteğini alarak iktidar oldu.

Her türlü tuzak ve komploları da bertaraf ettiği gibi, halkın verdiği iktidarı da kimseye teslim etmedi ve bugünlere geldik.

2002 Seçim propagandasında;
Cumhuriyeti Siyasal olarak dönemlere ayırırsak diye söze başlayıp;
• Atatürk,
• İnönü,
• Menderes,
• Biraz Demirel,
• Özal,
dönemleri olarak sıralayabiliriz diyor, bundan sonraki dönemin de 'Tayyip Erdoğan' Dönemi olacağını söyleyebiliriz şeklinde konuşmalar yaptığımı çok iyi hatırlıyorum.
Konuşmamın içersinde 'Atatürk' kelimesi geçmesi Jandarmayı harekete geçirmiş ve konuşma bantlarımı incelemişler.

Şimdi gelelim Sayın Erdoğan'ı niçin desteklediğime ve desteklemem gerektiğine;

• Hükümetlerin asli görevlerinin başında, kimseyi ötelemeden ve ayırım yapmadan ülkede yaşayan ve bu ülkeyi ziyarete gelenlerin hayatlarını kolaylaştırmak, onların rahatını, huzurunu temin etmek, gelecek nesilleri dikkate alarak yatırımlar yapmak ve milletin kendisine olan güvenini geliştirmek ve pekiştirmek olduğu herkesin malumudur.

Bütün bunlarda Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarına sahip olduk.

Ama beni daha fazlası ile memnun eden esas desteğime ve niçin 'Tayyip Erdoğan ve AK Parti' diyoruma gelince;

Ekim 1989 yılında ABD İzmir Konsolosuna makamımda, Ülkemizin ve milletimizin geleceği ile ilgili olarak söylediklerimin bugün takriben %25'inin gerçekleşmiş olduğunu görüyor olmam,

Bu oranın 2028'de %40'lara çıkacağı kanaatini taşımam ve umudunda olmam,

Bu durumumuzun 2040'larda da %50'leri aşacağı,

2053'lü yıllar itibari ile de 'Süper Güç' lerin önde gelenlerinden olacağımız ve yeryüzünde, inancımıza tam uygunluk içersinde 'Anayasal bir hukuk sistemi' ile yönetilen 'Adil ve örnek bir Devlet'in gerçekleştirileceği ümidini taşıyor olduğum için, 'her şeye rağmen' desteğimiz süreklilik kazanıyor.
Selam ve dua ile.