Söke Yeni Otogarı açılışında “Duman” sahne aldı Söke Yeni Otogarı açılışında “Duman” sahne aldı
Dünyada etkisini sürdüren korona virüs pandemisi dolayısıyla turizm sektöründe durgunluk devam ederken, Aydın´ın Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisyas Antik Kenti´ne 25 yıl aradan sonra ilk defa Ukraynalı bir turist kafilesi geldi.
Ukrayna´dan Muğla´ya direk uçuş seferlerinin başlaması ile birlikte Ege ve Akdeniz Bölgesi Ukraynalı turistleri ağırlamaya başladı. Önceki gün Ukrayna´dan Muğla´nın Marmaris ilçesine gelen turistler ziyaret rotalarına Aydın´ın Karasu ilçesinde bulunan Afrodisyas Antik Kenti´ni de dahil ettiler.
Yakın tarihte ilk defa Ukraynalı bir heyetin Afrodisyas Antik Kenti´ni ziyaret rotalarına dahil etmesi dolayısıyla Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nce karşılama programı düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Afrodisyas Antik Kenti´ne gelen heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal ve görevliler tarafından karşılandı.
Sabahın erken saatlerinde Marmaris´ten yola çıkıp Aydın Karacasu´ya gelen Ukraynalı heyetin 7 bin yıldır yaşamın olduğu Antik Kent Afrodisyas´ta ziyaret ve incelemelerde bulundular.