2017 yılında Üniversiteler Arası Futbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşayan ADÜ, 5 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Afyonkarahisar'da destan yazan ADÜ yeniden Türkiye şampiyonu oldu.

HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Afyonkarahisar'ın ev sahipliğini yaptığı Üniversiteler Arası Futbol Süper Lig maçlarında heyecan sona erdi. Aydın'ı temsil eden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), dört grup halinde başlayan turnuva grubunda sırayla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni 2-1, Ege Üniversitesi 3-2 ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ni 2-1 yenerek grup lideri oldu ve çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi ile karşılaşan ADÜ, normal süresi 2-2 biten karşılaşmada penaltı atışlarında rakibini 5-3'lik skorla eledi ve yarı final grubuna yükseldi.

Sazlı ve Bağarası futbol sahalarında sona gelindi Sazlı ve Bağarası futbol sahalarında sona gelindi

ANADOLU'YU FİNALDE TEMSİL ETTİ

Yarı finale tek devlet üniversitesi olarak yükselen ADÜ, Anadolu'yu da tek başına temsil etti. Üç özel üniversite ile birlikte dörtlü finale kalan ADÜ, yarı finalde İstanbul Beykent Üniversitesi'ni 6-0 yenerek finale adını yazdırdı. ADÜ'nün finaldeki rakibi ise İstanbul Başakşehir Üniversitesi'ni 2-1 mağlup eden İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. Nefesleri kesen final maçında ADÜ, İstanbul Aydın Üniversitesi'ni 2-1'lik skorla mağlup ederek 16 takımlı Süper Lig'de Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye şampiyonu oldukları için mutlu olduklarını belirten ADÜ Rektörü Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın'ı en iyi şekilde temsil ederek Türkiye şampiyonu olan ADÜ Futbol Takımı'nı kutladı. Süper Lig Türkiye şampiyonu ADÜ, önümüzdeki Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda Aydın'ı ve ülkemizi temsil edecek. 2017 yılında da Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan ADÜ, 5 yıllık şampiyonluk hasretine Afyonkarahisar'da son vermiş oldu.